Malmö – första lyssningen

2010-02-22 (måndag)

Schlagerpinglan: Då har jag lyssnat på ca en minut vardera av de bidrag som ska tävla i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2010, den som sänds från Malmö nu på lördag den 27:e februari klockan 20:00 i SVT 1. Här nedan ser ni mina första tankar om bidragen.

Vill ni själva lyssna på dem så kan ni gå in på svt:s hemsida. Smakproven ligger kvar där tills på lördag, klockan 20:00.

1. Sibel – “Stop”
Jag sågade Sibels bidrag längs fotknölarna sist hon var med. Nu kommer hon tillbaka med en fartfylld låt och genast låter det mycket, mycket bättre. I år får hon gärna gå vidare.

2. Py Bäckman – “Magisk stjärna”
En Py-ballad har säkert sin publik men inte heller i år kan man räkna dit mig.

3. NEO – “Human Frontier”
Nostalgiska keyboards och medryckande takt, kan man begära mer? Blir detta bra live så är det förmodligen min deltävlings-favorit.

4. Lovestoned – “Thursdays”
G:son har ett finger med här och det bådar ju för en bra melodislinga. Jag blev verkligen inte besviken utan har här hittat min andra deltävlings-favorit.

5. Anna Bergendahl – “This Is My Life”
En ballad som inte alls föll mig i smaken.

6. Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar”
Roligt att återse Pernilla i Melodifestivalen. Tyvärr känns låten alltför sval och massproducerad för att den ska få några större framgångar.

7. Noll Disciplin – “Idiot”
Det är verkligen roligt att killarna får chansen att spela inför en miljonpublik. Jag hoppas att det går bra för dem och att de får en trevlig upplevelse. Att de ska gå vidare eller att jag ska uppskatta bidraget tror jag dock inte kommer att hända.

8. Peter Jöback – “Hollow” (Joker)
En Kempe-ballad som framförs av Peter Jöback hade jag lite högre förväntningar än så här på. Kanske är det en låt som växer?

Schlagerpinglan: Varken NEO eller Lovestoned har jag hört talats om förut men tydligen så talar allt för att de kommer att bli mina favoriter nu i fjärde deltävlingen.

Fast med kända namn som Peter Jöback, Sibel, Py Bäckman och Anna Bergendahl som konkurrenter så lär de väl knappast ha någon chans. Eller är Melodifestivalen redo för en eller två skrällar till? Jag håller tummarna för det i alla fall.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Malmö – första lyssningen”

 1. Rickard

  Neo har verkligen ett sound av Miikka eller Owl City! Bra låt och kan ta sig till andra chansen tror jag!

  Sibel har en bra låt hon med, men måste försvara förra gången hon var med! Den balladen var helt magisk!!!

  Py Bäckmans låt hör till stenåldern! Den har inget i den här festivalen att göra!

  Lovestoned kan bli denna deltävlings JOKER! Kan komma sist, men även ta sig vidare! Svårtolkad låt!

  Anna Bergendahl har en riktig bra låt och blir scenframtrådandet bra kan hon ta sig till andra chansen!

  Pernilla Wahlgren kommer troligen gå vidare bara för att det är just Pernilla! Låten borde inte räcka till annars! Känns som en tonårslåt!

  Noll Disciplin – är det nya Jimmy Jansson! Eller Sveriges svar på Blink 182! Vet inte, men de ska troligen inte ha något med topplaceringarna att göra!

  Bra låt, inte mer! Går troligen till andra chansen men vet inte om den kommer till globen? Kanske, med bra scenframträdande

  Till slut – vilka går vidare?
  Final blir det för: Sibel och Peter Jöback.
  Andra chansen: Neo och Anna Bergendahl (Kanske Lovestoned)

 2. Rickard

  Sista kommentaren hör till Peter Jöback!
  För övrigt det bästa startfältet om man jämför med föregående deltävlingar

 3. Trh

  Har aldrig gillat Peter Jöback, bara för att min mamma lyssnat på honom o hennes musiksmak är inte den bästa… haha. men har faktiskt aldrig lyssnat på honom (vad jag vet?) trodde det var han som sjöng med pernilla wahlgren 2003, men det var det ju inte. jöbacks låt var skitbra, och hhan får gärna också åka till moskwa!

 4. Trh

  och jag menade såklart oslo, inte moskwa haha.

 5. Schlagerpinglan

  Rickard, Jo, jag har förstått att det fanns en hel del personer som tyckte om Sibels förra bidrag. 🙂

  Trh, För att vara en stor, välkänd artist så är han nog ganska okänd för en stor del av befolkningen, Jöback alltså.

 6. David G

  tror jöback kan bli nästa helgs stora skräll förlust.. tror inte alls han är så populär ute i landet generellt som media vill få det till., jag mena rnär hade peter jöback senast en hit..?.. han är liksom ingen folkkär artst generellt sett..inte som Darin osv..

 7. David G

  sen tror jag inte trots att jöback har en bra röst att svenskarna hemma i sofforna på en lördagkväll kmmer att gilla ett musikalnummer..

 8. Rickard

  Nä, man kan ju hoppas det för jag gillade inte hans bidrag heller!

 9. Kerstin

  Måste fråga dig en sak Schlagerpinglan som jag och några bekanta diskuterade idag. Vi pratade om andra chansen och jag sa att jag helst ser Alcazar och Jessica Andersson där som det känns hitills men då påpekade en att Alcazar och J.Andersson ska möta varandra redan i första duellen. Stämmer detta Schlagerpinglan vet du? Om detta stämmer känns det som en mycket oviss duell där en bra låt kommer försvinna.

 10. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jo, det stämmer. De sade i alla fall i sändningen att Jessica Andersson möter Alcazar och Crucified Barbara möter Pauline i Andra Chansen. Tyvärr.

 11. Annie

  Kolla in killarna! Rösta rösta rösta!

  http://www.sonymusic.se/blogg/sony-music/noll-disciplin-i-melodifestivalen

 12. Inför Melodifestivalen 2010 | Deltävling 4 - Evas musikblogg

  […] som lyssnat på enminutsklippen Schlagerpinglan  |  Jerry  |  Pierre  |  Schlager-Micke  |  […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se