ESC2015 Schlagerpinglan: I går avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2015, se resultatet här, men det betyder inte att tävlingen tar en paus utan dagen är fylld av repetitioner, både inför finalen, se här och den andra semifinalen, se nedan.

I dag, onsdag, kommer semifinal två, där Sveriges Måns Zelmerlöw startar som nr 13, att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det är dags för livesändningen klockan 21:00.

Som vanligt så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. Dessa röster kommer sedan att läggas samman med tittarnas röster, som rings in under tisdagens direktsändning, och avgör vilka tio bidrag som tar sig vidare till finalen. Exakt hur tittarna respektive juryn röstat avslöjas inte förrän efter finalen men vi vet redan nu vilka som sitter i de olika ländernas jurygrupper, se här.

Repetitionsschema onsdagen den 20:e maj 2015, semifinal 2:
15:00-17:30 Dress Rehearsal 1, Semifinal 2
21:00-23:00 Dress Rehearsal 2, Semifinal 2 (juryn röstar)
Repetitionsschema torsdagen den 21:e maj 2015, semifinal 2:
15:00-17:00 Dress Rehearsal 3, Semifinal 2
21:00-23:00 Eurovision Song Contest 2015: Semifinal 2 – LIVE (tittarna röstar)
23:30-00:15 (ca) Presskonferens med vinnarna
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Smakprov på hur de individuella repen gått hittar ni här:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7dag 8-9dag 10

Min personliga rankning av semifinalsbidragen i den andra semifinalen efter det första repen hittar ni här medan oddslistan efter de inledande repen finns här: “Dessa länder går vidare från semifinalerna!(?)

Min obligatoriska “efter-första-semifinalen”-inlägg (och uppdateringar av länkar till de individuella repen) kommer lite senare i dag. Även en schlagernörd kan behöva lämna bubblan ibland och få lite andra intryck. 😉

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2015: Tiderna för den andra semifinalens repetitioner”

 1. Micke

  Nu blir det en bättre semifinal. Främst på grund av att Norge är med. Även Montenegro och Slovenien spelar stor roll men det är bättre överlag. Hittills är då 17 bidrag klara för final varav jag tycker om sju stycken. 5 stycken tycker jag är tråkiga.

  Min ranking av de som är direktkvalificerade till final:

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. Storbritannien

  4. Spanien
  5. Australien

  6. Österrike
  7. Tyskland

  Min ranking av de tio finalklara från Semifinal 1:

  1. Estland
  2. Rumänien
  3. Ryssland
  4. Belgien

  5. Serbien
  6. Grekland
  7. Albanien

  8. Ungern
  9. Georgien
  10. Armenien

 2. Micke

  Absolut svårast av alla att sätta in i en ranking är Sverige och Måns. När det gäller versen är den klart topp 5 i andra semifinalen. När det gäller refrängen är det en helt annan historia. Då rasar den ned minst till botten 3 för mig. Satan så synd att de inte kunde få till något som liknade en refräng och åtminstone lite matchade versen.

 3. Micke

  Tomas Lundin har grepp på det här med musik. Så här säger han om den absoluta pärlan från Norge.

  Men är det inte dags för en duett igen? Nja, egentligen inte – känner åtminstone jag. Tills det hela drar i gång och jag genast från första tonen trollbinds av denna suggestiva och märkliga sång. Härliga röster, febrig stämning. Detta går under huden på mig. Och stannar där. Andra semifinalens bästa duett! Ett konstverk, varken mera eller mindre. Betyg: 5/5.

 4. Johanna

  @micke Thomas Lundin skrev även om en av mina favoriter i tävlingen nämligen STorbritannien såhär:

  STORBRITANNIEN – Electro Velvet: “Still In Love With You”

  Den här låten har jag väntat på, genom hela startfältet! Äntligen något som avviker från mängden, något som är glatt och smittande. Inte så ängsligt i sin längtan efter att vara trendigt. Befriande! Älskar artisternas attityd. Ett annat år skulle den här låten kanske inte vara en fullpoängare – men det är den i år, i just detta stratfält. Betyg: 5/5.

  äLskar attd en har fått högst betyg av alla direktkvalificerade bidrag av honom.-)

 5. Micke

  Jo jag såg det Johanna och jag tänkte direkt “Nu blir hon nöjd” 🙂 Jag gillar också Storbritannien i år. Känns som de äntligen åtminstone lagt lite tid på sitt bidrag. Ett litet glädjepiller 🙂

  Det var ungefär som jag kände med Frankrike. Efter Klister Urkmann och Spann och Spaades förnedring av sig själva var det härligt att höra och se bedömningen i De Eurovisa där den fick högst poäng av alla i det programmet. Skönt när det är de man respekterar och ser som kunniga som ger bra betyg till sånt man tycker om. Bättre än tvärtom.

 6. Johanna

  @micke Jag brukar inte kolla på repetitionerna men jag hörde att Frankrike har en fantastik bakgrund och gjorde skitbra rep. Och de har fått mycket lägre odds. Också en låt jag gillar väldigt mycket även om den fallit ur min personliga topp 10!! Nej svenska programmet vill jag bara glömma nu!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se