ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 4:e februari, kommer Schweiz att välja ut sitt ESC 2018-bidrag medan Rumänien kommit fram till den tredje semifinalen av sin ESC 2018-uttagning. Här nedan ser ni vad som gäller inför dagen:

Söndagen den 4:e februari

Rumänien Rumänien, “Selecția Națională” – Semifinal 3:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: bl.a. TVR 1, tvrplus.ro och youtube.com
Förutsättningar: Juryn utser 3 finalister av 12 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför tredje “Selecția Națională”-semifinalen

Schweiz Schweiz: “ESC 2018 – Entscheidungsshow” – Final:
Tid: kl. 20:05 CETPlats: SRF 2 och srf.ch
Förutsättningar: 50/50 (internationell) jury- och teleröster utser vinnaren av 6 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen:Allt inför “Entscheidungsshow 2018”

Resultatuppdatering:
Schweiz: “ESC 2018 – Entscheidungsshow” – Final:
Schweiz ESC 2018-bidrag:Stones“, Zibbz
Se även: “Schweiz Eurovision-bidrag 2018

Rumänien, “Selecția Națională” – Semifinal 3:
Vidare till final:
“All the Love Away” , Erminio Sinni & Tiziana Camelin
“Try”, Xandra
“La la la”, VYROS

Schlagerpinglan: Efter gårdagens högintensiva “fem-deltävlingar-på-en-gång”-ESC-kväll så ska det bli trevligt med ett lite lugnare tempo. I Schweiz hoppas jag, så här inledningsvis, att det kommer att stå mellan “A thousand times” och “Stones“ medan jag i Rumänien håller tummarna för främst “Fire in the Sky“. Jag önskar er alla, som vanligt, en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 🙂

Andra bloggar om: , , , Schweiz

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Snabbguide inför söndagkvällens ESC-händelser”

 1. Marcus

  Ju fler länder som väljer bidrag desto högre klättrar Tjeckien på min lista. Det är det snällaste sättet jag kan beskriva den här veckans händelseutveckling på…

 2. Schlagerpinglan

  @Marcus, Med tanke på att det mesta brukar jämna ut sig med tiden så har jag svårt att tro att alla de resterande länderna kommer att välja ut lika “bra” (eller i ditt fall “dåliga”) bidrag som de gjort så här långt. Förr eller senare lär det svänga till din fördel. 🙂

 3. Johanna

  Jag håller med Marcus om att låtarna i år inte direkt har tilltalat mig. Inget wow-moment än av de som vunnit även om “rätt” låtar vunnit i flera länder. Jag kan inte se mig själv rösta på någon av de än så länge utvalda låtarna. Frankrike är väl närmast någonting som kan komma in på min spellista så småningom. men jag hoppas att några av de andr5a länderna skickar något som jag känner “wow” för. Däremot är Tjeckien fortfarande sist på min ranking och det kommer nog inte ändras närmsta veckan om inte Danmark har sjukt dåliga låtar i sin uttagning….

 4. Adri

  Men vad negativt det var här. Det är faktiskt bara sex valda bidrag, ni har 37 låtar på er att bli nöjda 🙂 Jag väntar med spänning på när första kassa låten ska komma (för jag vill ha lite dåliga låtar också, så att rankingen blir enklare…)

  På onsdag är det dags för Storbritannien och där finns en låt som jag kommer sätta som etta hittills om den vinner (och som jag också tror är deras enda chans att klå 15e platsen från 2017), en låt som är bra, tre låtar som är “meh” och sen finns det en ganska dålig Sam Smith-kopia som om han vinner blir det första dåliga bidraget för i år.

  1. Legends (Jag kommer på riktigt fördöma Storbritannien i tävlingen om inte denna låt vinner där. Då är det ju ett kollektivt hjärnsläpp de råkar ut för kan tyckas.)

  2. Storms

  3. Crazy
  4. Astronaut
  5. I feel the love

  6. You (Jag kommer bli så kränkt om denna vinner)

 5. Adri

  Som tur är, för min del, så finns ju Islands final också att “se fram emot”. Det finns ingen bra låt där överhuvudtaget. “Here for you” som är min vinnare där har NOLL chans att vara en toppkandidat på min lista.

  Så förr eller senare kommer väl t.o.m lilla positiva jag hitta nåt dåligt. Jag vill inte ha 43 bra låtar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se