Happy Eurovision 2018!

2018-05-12 (lördag)

ESC 2018 Schlagerpinglan: Då det nu endast återstår en timme innan finalen av Eurovision Song Contest 2018 startar så vill jag ta tillfället i akt och tacka alla er läsare som läst och/eller kommenterat under den gångna säsongen för ert engagemang i denna blogg och önska er en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 😀

Här nedan har jag samlat lite länkar som eventuellt kan vara av intresse inför finalen:

Samlade länkar med ESC-2018-final-anknytning:
♥ “Allt inför finalen av Eurovision Song Contest 2018
♥ “Röstordningen och röstuppläsarna
♥ “Information om jurygrupperna
♥ “Dags att gissa vinnaren
♥ “Schlagerpinglans final-favoriter
♥ “Oddsen på finalmorgonen
♥ “Presentationer av bidragen till Eurovision Song Contest 2018
♥ “Resultatet av OGAE International ESC Poll 2018

Schlagerpinglan: Ja, då var alla förberedelserna klara och det återstår bara att invänta showen, hålla tummarna och hoppas på det bästa. “Må bästa bidrag vinna” och må så många som möjligt av oss bli nöjda med resultatet. Ha en trevlig kväll, alla. 😀

Om allt fungerar som det är tänkt så återkommer jag efter finalen med både resultat och några spontana efter-finalen-känslor medan ett lite mer genomtänkt final-inlägg (där jag antingen hunnit landa eller smälta ett mindre trevligt resultat) kommer under söndagen. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “Happy Eurovision 2018!”

 1. Adri

  Det här är ju drömresulatet för mig 🙂 Betoningen där ska nog ligga på “dröm” dock, för det kommer ju inte sluta såhär! Jag kommer bli glad om placeringarna blir +/- fem platser ifrån 🙂

  ADRI’S DRÖMRESULTAT:

  1. Estland
  2. Litauen
  3. Frankrike
  4. Cypern
  5. Israel
  6. Italien
  7. Tjeckien
  8. Australien
  9. Moldavien
  10. Serbien

  11. Ungern
  12. Bulgarien
  13. Slovenien
  14. Ukraina
  15. Albanien
  16. Sverige
  17. Nederländerna
  18. Portugal
  19. Storbritannien
  20. Danmark

  21. Finland
  22. Österrike
  23. Irland
  24. Spanien
  25. Tyskland
  26. Norge

 2. Micke

  Då kör jag mitt drömresultat då 🙂

  1. Nederländerna
  2. Italien
  3. Albanien
  4. Serbien
  5. Estland
  ——————-
  6. Moldavien
  7. Bulgarien
  8. Portugal
  9. Danmark
  10. Ungern
  11. Frankrike
  12. Tyskland
  13. Litauen
  14. Australien
  15. Ukraina
  ——————-
  16. Österrike
  17. Spanien
  18. Israel
  19. Storbritannien
  20. Slovenien
  21. Norge
  ——————-
  22. Tjeckien
  23. Cypern
  ——————-
  24. Finland
  25. Irland
  26. Sverige

 3. Micke

  Vill också tacka dig Pinglan för ditt fantastiska jobb och engagemang. Önskar dig och alla andra här en förhoppningsvis mycket trevlig kväll. Jag tänker i alla fall ha det med goa vänner och mute-knappen beredd varje gång Green Room närmar sig. Må bästa låt vinna. Alltså inte Finland, Island eller Sverige då 🙂 Jag kanske slänger in nån kommentar emellanåt om jag kommer ihåg och har tid 🙂

 4. Mikaela

  Passar också på att tacka Schlagerpinglan, fantastisk blogg!

 5. Nathalie

  Jag kan inte annat än hålla med Micke & Mikaela. Tack för ditt underbara jobb här på bloggen, Pinglan!

  Nu borde det snart vara dags för röstningen. Spänning!

 6. Daniela

  ❤️ Italien ❤️Albanien

 7. Daniela

  Vet inte om mina röster går igenom, jag får inget bekräftande svar, blir orolig!

 8. Adri

  Daniela: SMSade eller ringde du? 🙂 För ibland när man SMSar får man inte svar på TIMMAR. 🙂 Det är nämligen inte samma människor som registrerar rösterna som skickar bekräftelser 🙂 Så då kan du vara lugn.

  Och om du ringde vet jag inte. Men om det inte registrerats så kommer pengarna i alla fall inte slösats bort. Pengarna dras ju först när samtalet registrerats 🙂

 9. Mikaela

  Fattar mycket litet. Hur kunde vi komma tvåa med juryn?

 10. Daniela

  Israel har vunnit! Det finns rättvisa trots allt! Jag gråter av glädje! ❤️

 11. Adri

  Det blev en topp 10 plats för Estland både hos jury och tittare. Det vågade jag fan inte tro på faktiskt! 🙂

  VIsst, jag hade föredragit Cypern över Israel. Men de var liksom femma och sexa på min lista, så de var vääääääääldigt nära varann 🙂 Så jag är glad as f*** ändå! 🙂

  Hoppas folk är nöjda! 🙂

 12. Daniela

  @Adri: Tack så Mycket! Netta vann över Eleni, jag är lycklig, jag skrev idag varför jag inte ville att Eleni skulle ta denna vinst! Och Italien kom 3:a tror jag! BRA! Och Eugent fick också några 12:or! Tittarna har verkligen valt rätt! Fast hag fattade inte grejen med Denmark!
  @Micke: ett tag var jag orolig att Sverige skulle vinna gör ärligt sagt även Im jag diggar Sverige så var inte Dance you off en vinnare! Och Li ragazzi italieni straordinari sono felici i contenti! ❤️

 13. Adri

  Jag tycker detta året visade varför både jury och telefonröstarna behövs! 🙂

  Daniela: Kommer du ihåg i fredags, eller i torsdags när du trodde Finland skulle vinna? Och jag sa att de skulle komma närmre sistaplatsen än förstaplatsen? 🙂 Finland kom nästsist! 😉 Som jag sa: NO WAY att de skulle vinna! 🙂

 14. Mikaela

  Jag är lite likgiltig över resultatet. På ett sätt kan jag uppskatta att annorlunda artist med budskap vann över sexig dans och dussintext. Ikväll impade Ukraina, som redan var min favorit, ännu mer, och Italien kröp upp till en andraplats hos mig.

 15. Nathalie

  Jag är så jävla glad att Israel till slut tog hem segern. Visst jag hade några andra storfavoriter, men när det väl kom till kritan och man fick välja mellan vad det stod mellan, så är jag superglad att Netta vann. Tack o lov att Sverige fick så låga tittarröster. Österrike var däremot ganska bra, medan jag somnade till under Tysklands framförande.
  Stort grattis, Netta!

 16. Adri

  Ska man tro Wikipedia, där jag dock inte hittar någon källa till uppgifterna, så var det Island och Georgien som kom sist i sina respektive semifinaler.

  Medan Azerbajdzjan och Rumänien föll precis på mållinjen. Som sagt, jag vet inte var wikipedia fått uppgifterna från så de kanske kommer att ändras 🙂 Men låter rimligt ändå antar jag 🙂

 17. Daniela

  @Adri: rätt åt dem för de eller Slovenien snodde Grekland på sin finalplats! Och det hade inte jag brytt mig om om hon hade något att komma med som artist! Hon tilltalar förmodligen vissa människor men definitivt och absolut inte mig! Jag är ganska kräsen och bestämd när det gäller konst inklusive musikalisk sådan. Jag är inte utbildad musiker men jag är utbildad inom konst och litteratur, film och drama, därmed kan jag analysera även ESC som fenomen samt bidragen. Men sen är hag en människa som alla andra och har min egen smak. Jag tyckte att det var bedrövligt att Grekland spolades bort samtidigt som jag kände att det hade hänt något med Yiana, hon var inte sig själv på semifinalens kväll.

  Men nu är jag nöjd, verkligen: Netta har vunnit, hon är en värdig vinnare och tittarna har valt rätt! Gush, jag var så rädd att Cypern skulle vinna av de anledningar jag skrev tidigare idag och som stämmer med det som Netta själv sa när hon tackade för rösterna 🙂

  Tack Adri för alla dina kloka inlägg, har lärt mig mycket detta ESC år!

 18. Adri

  Nu är dock uppgifterna bekräftade på eurovision.tv 🙂 Rumänien och Azerbajdzjan var såååå nära att ta finalplatserna från Ungern, respektive Finland 🙂

  Nu återstår bara de uppdelade resultaten. Med tanke på att tittarna hade oss som 23a i finalen, så kanske de t.o.m ville se oss utslagna i Semifinal 2. Återstår att se! 🙂

 19. Mats

  Som väntat blev det till slut Israel och Cypern som gjorde upp om segern, hade hoppats på cypriotisk seger men GRATTIS ISRAEL! Återkommer med fler reflektioner i morgon men en fundering kan jag inte låta bli att ta upp redan nu, Sverige 2:a bland jurygrupperna och 23:a bland tittarna. Man kan onekligen fundera på om det finns en viss “trötthet” på Sverige ute i Europa.

 20. Daniela

  @Adri: jag svarade dig angående Finland, i mitt kommentar som jag just skickat!

 21. Daniela

  @Adri: jag visste att Finland snodde Rumänien på sin finalplats! Det var faktiskt uppgjort! Sverige såg till att detta hände, jag menar juryn plus Björkman & company! Inte skyst alls! Blir ledsen för hade The Humans kommit till finalen skulle de inte hamna som Finland på näst sista platsen, de var bättre än så!

 22. Adri

  Daniela: Inget fan av Finland jag heller, så 25e plats var mer eller mindre var jag själv hade satt dem 🙂 Grekland kom tydligen på 14e plats i sin semifinal, så de var egentligen inte ens vidare nära faktiskt.

  Och till sist: tack själv för denna ESCsäsong 🙂

 23. Adri

  Men Daniela: Finland och Rumänien deltog inte i samma semifinal, så nej Finland snodde inte en finalplats från Rumänien 🙂

  Det är väl tråkigt att acceptera, men Rumänien åkte ut helt enligt spelets regler helt rättvist. (Själv ville jag ha dem i final, så jag säger inte detta för att trycka till eller så – men man ska inte grotta ner i resultaten och försöka tänka hur folk har röstat 🙂 Alla håller helt enkelt inte med. Det kan ju faktiskt ha varit tittarna som slängde ut Rumänien 🙂 )

 24. Daniela

  @Adri: Ok Adri, jag förstår, visst kan det vara så med tanke på hur det har gått ikväll! Jag trodde ALDRIG att Österrike skulle få så bra placering! Jag gillade mycket hans röst och honom – han Är ett riktigt ögongodis – men jag hade Eugent mycket högre upp än Cesar! Jag tycker Mall är en fantastisk sång och jag älskar Eugent och det han gör på scenen, så är det bara!
  Godnatt Adri, hörs här soon igen! 🙂

 25. Daniela

  @Adri: Duvskrev Rumänien snubblade på mållinjen då var det Slovenien doms bodde de på finalplatsen! Men nu ska jag sova, gonatt!

 26. Daniela

  som snodde – blev fel i texten

 27. Adri

  Daniela: Aja, vi är väl olika på den frågan då! 🙂 För när någonting “blivit snott” så låter det som att det gått fel till, men röstningen här är väldigt kontrollerad och har bekräftats gått rätt till 🙂

  Därför åkte Rumänien ut helt rättvist och enligt de reglerna som tävlingen har. Du ville, men tillräckligt många ville inte, ha “Goodbye” i final 🙂

  God natt!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se