ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Irland i Eurovision Song Contest:

Irland
Land: Irland deltagit 52 ggr – vunnit 7 ggr:
1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996
TV-bolag: RTÉ se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1965 Butch Moore kom 6:a av 18 med
I’m Walking The Streets In The Rain

Irlands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2018: Together“, Ryan O’Shaughnessy Internval 16:e i finalen
2017: Dying to Try“, Brendan Murray Internval 13:e i semi 2
2016: Sunlight“, Nicky Byrne Internval 15:e i semi 2
2015: Playing With Numbers“,
Molly Sterling
“Eurosong 2015” 12:a i semi 2
2014: Heartbeat“, Can-Linn
(featuring Kasey Smith)
“Eurosong 2014”
(med mentorer)
12:a i semi 2
2013: Only Love Survives“,
Ryan Dolan
“Eurosong 2013”
(med mentorer)
26:a i finalen
2012: Waterline“, Jedward “Eurosong 2012”
(med mentorer)
19:e i finalen
2011: Lipstick“, Jedward “Eurosong 2011”
(med mentorer)
8:a i finalen
2010: It’s For You“, Niamh Kavanagh “Eurosong 2010” 23:a i finalen
2009: Et Cetera“, Sinéad Mulvey
& Black Daisy
“Eurosong 2009” 11:a i semi 2
2008: Irelande Douze Pointe“,
Dustin the Turkey
“Eurosong 2008” 15:e i semi 1

Irland i Eurovision Song Contest 2019:


Irlands ESC 2019-bidrag: “22”, Sarah McTernan

Lyssna på Irlands Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: 22 officiell musikvideotext
Fler tolkningar: “Dancing With The Stars”- live-framträdande
“The Late Late Show”- live-framträdande
live i Amsterdamlive i Londonlive i Moskva
Låtskrivare: Janieck van de Polder (t&m), Marcia Sondeijker (t&m), Roel Rats (t&m)
Startnummer: nr 2 i Semifinal 2 (16:e maj)
Uttagning: Internval: Den 8:e mars avslöjade TV-bolaget RTÉ att de internt valt ut låten “22” med Sarah McTernan att få representera Irland i ESC 2019. Läs mer här: “Irlands Eurovision-bidrag 2019“.
Artist: Sarah McTernan
Sarah McTernan
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
twitterinstagramfacebook
wikipediaeurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Eurovision in Ireland)
Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamLondon
Extra EiC-Video-intervjuer:
Interview with Sarah McTernan (av eurovisionlive)
Interview with Sarah McTernan (av Eurovision Bulgaria)
Interview with Sarah McTernan (av ESC Bubble)
Sarah McTernan har gjort ESC-försök tidigare, bl.a. då hon skickade in “Eye Of The Storm” (låt av de svenska låtskrivarna Ylva och Linda Persson) till San Marinos ESC-uttagning 2018.
♥ Se även: “10 facts about Sarah McTernan” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-22): Ej vidare till final (plats 14 av 18) & botten-15 (plats 30) av de 41
Odds (2019-04-13): Ej vidare till final (plats 18 av 18) & botten-15 (plats 29) av de 41


Åsikter och spekulationer om Irlands bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Till final IrlandIrlandIrlandIrlandIrland Betyg: 4 / 5
Irland bjuder i år på ett mysigt bidrag fullproppat med nostalgi och även om det inte alls är samma musikgenre så ger det mig ungefär lika varma känslor som Estlands “Verona“ gjorde 2017. För mig är det m.a.o. inte så mycket låten i sig jag gillar (ska jag vara väldigt kritisk så kan jag säkert hitta många saker att anmärka på) utan mer de känslor den lockar fram. Därför håller jag tummarna för att det finns tillräckligt många som, liksom jag själv, ser “22” som ett starkt må-bra-bidrag och att det på så sätt räcker till en finalplats för Sarah.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Ser man endast till det irländska bidraget så skulle jag vilja tro att det finns en finalplats inom räckhåll om live-sången sitter perfekt och Sarah bjuder på en riktigt charmig och hjärtvärmande show som smälter tittarna och jurymedlemmarna.

Räknar man in semifinalsförhållandena så finns det tyvärr väldigt många bidrag som, liksom Irland, lär balansera på gränsen mellan final och finalmiss och då endast tio av dem kan gå vidare så måste någon misslyckas. Tyvärr så tror jag, i alla fall i nuläget utan att ha sett vad länderna har att bjuda på i semifinalen, att det blir Irland som drar en av nitlotterna. Jag hoppas dock att jag har fel.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför ESC 2019: Irland – “22” – Sarah McTernan”

 1. Adri

  Jag kommer återkomma med ord om Irlands låt 🙂 Ni kan nog ana att de kommer vara positiva! 🙂

  Men först tror jag du missförstått Pinglan, eller så har Sarah väldigt dålig koll på ESC-reglerna, för den där “Eye of the storm” som du skriver skickades in till San Marino 2018 har ju redan deltagit i en annan upplaga.:

  https://www.youtube.com/watch?v=IkGw2Y5ciuc

  Jag har tolkat det som att hon gjort en fristående cover på låten ovan, men att hon skickade in en annan till SM förra året 🙂 Hoppas det, annars har ju Sarah noll koll 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Du har alldeles rätt i att det var en äldre låt, men reglerna i San Marino var sådana att man fick skicka in covers och hon hade en inspelning av den (även om Karlotta tävlade med samma låt tidigare).

 3. Adri

  Hmm ja nu i efterhand låter det iofs inte helt konstigt med tanke på hur konstig San Marinos försök till en nationell uttagning var.

  De får gärna försöka igen, men om de ska hålla på med sånt trams som förra året så är ett internval av Serhat bättre må jag säga 😉

 4. Johanna

  Denna rankar jag på olats 3 i år och är därmed ett av tre bidrag jag tänker rösta på i semifinalen. (rösterna räcker ju inte till fler annars hade jag lätt röstat på typ 8 bidrag) 1 av tre låtar i år jag kände direkt att jag ville höra igen…

  Irland tog sig till final med en mycket sämre låt med en smart scenshow förra året och ryktet säger att de kommer gå på samma spår igen vad gäller scenshowen. Detta är en svår semi och de har inte fått det mest fördelaktiga startnumret med en låt som är på gränsen som denna. Ja tror precis som du att den missar finalen men det är så jäkla synd nu när Irland skickar sitt bästa bidrag detta decenniet enligt mig…..jag kan faktiskt rent av bli lite arg när jag tänker på det. Jag kommer hålla tummarna för denna lika mycket som för Makedonien som också är på gränsen att at sig till final i år (men borde vara självklar enligt mig)

 5. Adri

  Detta är då den sista av mina tre ”stjärn-låtar” att presenteras.

  Jag älskar detta. Jag ger inte upp på denna! Visst tyder saker på att finalmissen är närmst, men än är det fantemig inte för sent. Hoppet är ju det sista som överger än 🙂

  Jag älskar 60-talsinfluensen och den oskyldiga texten. Sarah känns karismatisk. Lilla jag är så nöjd med denna 🙂

 6. Micke

  Ja vad ska man säga om Irland i ESC 2019. De här som följt mina ord om Irland tidigare år väntar väl sig som vanligt ” Ett av världens bästa musikland och detta är vad de slänger ut. När ska de börja ta ESC på allvar? Om inte så kan de lika gärna hoppa av.”

  Grejen är bara den att jag känner inte så i år. Äntligen har Irland skärpt till sig lite och slängt ut ett bidrag som åtminstone håller mer än 70% av genomsnittlig irländsk klass. Jag gillar helt enkelt det här. Ett riktigt må-gott-bidrag utan de stora överdrivna gesterna som bara får en att känna “ta mig härifrån.”

  Tack Irland för att ni äntligen visar lite jävlar anamma även när det gäller ESC. Om det sen räcker till final har jag inte en susning om och skiter dessutom fullständigt i. Hellre ett bidrag som missar final men som jag tar till mig, än ett bidrag jag skäms över som tar sig till final.

  Det är nästan så att årets bidrag rent av är Irlands bästa bidrag i ESC genom historien. Är det positivt? Självklart alltid positivt att vara bäst och i synnerhet när det gäller Irland och musik. Nu pratar vi dock ESC och då är det definitivt inte positivt rakt av. Gillar dock årets bidrag och det är väl denna låt eller deras bidrag 2009 som slåss om titeln landets bästa genom ESC-historien. Två må-gott-bidrag utan att göra anspråk på att vara riktiga klasslåtar. Sämst från Irland då? Kan det vara några andra än tandborstarna från 2011?

  Slutomdömet då?

  (8/10) Mer än bra

  Jag nämner bara placering på de jag har topp 10 och den här har jag på Plats 7.

  Så vad kan Sarah göra på scen? Det är ju det som det handlar om nu. Har ingen som helst koll på henne men jag hoppas verkligen att hon har DET och det är utifrån den förhoppningen jag ger mitt betyg.

  —————————————————-

  Så då till topp 20 av de utslagna 2019

  PLATS 13:

  Är detta möjligen den säkraste artisten i ESC? Varje gång hon är med så presterar hon även om inte Estlands röstare tycks fatta det alltid. Tack och lov gjorde de ändå det 2009 då Estland slängde ut ett Topp 10 genom tiderna i ESC. Märker ni att det blir mycket 2009 i allt jag slänger ut. Varför? Mycket enkelt. Därför att det är tidernas i särklass bästa årgång i ESC. Men tillbaka till årets tävling då. Åter igen presterar den här vackra damen med sin undersköna stämma. Grejen med henne är att hon även presterar där det är mycket viktigare för mig. Utanför bubblan.

  https://www.youtube.com/watch?v=gmL16nzgjAM

 7. Engsla

  Nej nej nej, det här är inte alls för mig. Sockersött så det förslår och det där irriterande “22” om och om igen, gah! Hon har dock en fin röst och blir nog charmig på scenen, så jag ger det en 2/10.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se