ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Georgien i Eurovision Song Contest:

Georgien
Land: Georgien deltagit 11 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: GPB se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2007 Sopho kom 12:a av 24 i finalen med “Visionary Dream

Georgiens samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2018: For You“, Ethno-Jazz Band Iriao (Internval) 18:e i semi 2
2017: Keep The Faith“, Tamara Gachechiladze (Nationell final) 11:a i semi 1
2016: Midnight Gold“, Nika Kocharov
& Young Georgian Lolitaz
(Internval +
Nationell final
)
20:e i finalen
2015: Warrior“, Nina Sublatti (Erovnuli Shesarcevi
konkursi 2015
)
11:a i finalen
2014: Three minutes to Earth“,
The Shin and Mariko
(Internval) 15:e i semi 2
2013: Waterfall“, Nodi Tatishvili
& Sophie Gelovani
(Internval) 15:e i finalen
2012: I’m A Joker“, Anri Jokhadze (Nationell uttagning) 14:e i semi 2
2011: One More Day“, Eldrine (Nationell uttagning) 9:a i finalen
2010: Shine“, Sofia Nizharadze (Internvald artist
+ Nationell final
)
9:a i finalen
(2009) (“We Don’t Wanna Put In“)
(Stefane & 3G)
(Nationell uttagning) (Diskad)
2008: Peace Will Come“, Diana
Gurtskaya
(Nationell uttagning) 11:a i finalen
2007: Visionary Dream“, Sopho (Internvald artist
+ Nationell final
)
12:a i finalen

Georgien i Eurovision Song Contest 2019:


Georgiens ESC 2019-bidrag: “Keep on Going”, Oto Nemsadze

Lyssna på Georgiens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Keep on Going final-framträdandeofficiell musikvideogeorgisk / engelsk text
Fler tolkningar: studioversionlive i Amsterdam
Låtskrivare: Roma Giorgadze (m), Diana Giorgadze (t)
Startnummer: nr 11 i Semifinal 1 (14:e maj)
Uttagning: Sakartvelos varskvlavi: Efter åtta inledande shower av den georgiska talangjakten “Georgian Idol” så var det den 3:e mars dags för de fyra kvarvarande artisterna att tävla i finalen om att få representera Georgien i ESC 2019. Vinnaren utsågs av 100% tittarröster. Läs mer här: “Georgiens Eurovision-bidrag 2019
Artist: Oto Nemsadze
Oto Nemsadze
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
instagramfacebook
wikipediaeurovision.tv

Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)

Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamMadrid
Oto Nemsadze deltog i den nationella ESC-uttagningen 2017 med Group Limbo
och låten “Dear God” som hamnade på en delad tiondeplats av 25 deltagande
efter att ha fått tittarnas högsta poäng.
♥ Se även: “10 facts about Oto Nemsadze” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Ej vidare till final (plats 16 av 17) & botten-tippad (plats 41) av de 41
Odds (2019-04-21): Ej vidare till final (plats 17 av 17) & botten-tippad (plats 41) av de 41


Åsikter och spekulationer om Georgiens bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien Betyg: 3 / 5
Jag ger Georgien ett medelbetyg i år då helheten drar åt så många olika håll. Ser man endast till Oto som artist och avslutningen på låten så hade jag gärna velat se landet i final men då inledningen av låten är en sådan lång och händelsefattig transportsträcka (enligt min personliga uppfattning) så finns det väldigt många andra bidrag i den första semifinalen som jag hellre ser i final. Synd på en sådan mäktig röst och intressant artist… men han kanske kommer tillbaka vid ett senare tillfälle med en mer fängslande låt. Jag hoppas på det i alla fall.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Med tanke på att jag förra året hade Georgien bland mina största personliga favoriter och att det då inte gav någon finalplats så har jag svårt att se hur årets bidrag ska kunna ha någon chans att ta sig vidare. Visst, smaken är olika men detta är likväl ett av de bidrag som jag skulle bli mest förvånad över om det nådde finalen. Avslutningen är magnifik och Otos röst och scennärvaro är även det något jag sätter på pluskontot… men jag tror likväl att man tappar alltför mycket av helheten när man inte förstår texten och därför tvivlar jag på att det blir någon finalplats för Georgien i år.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Inför ESC 2019: Georgien – “Keep on Going” – Oto Nemsadze”

 1. Adri

  Jag får inte ihop denna låt. Han sjunger väldigt bröligt. Påminner om snubbgängen på krogen/baren som fått i sig för mycket och då sjunger med lite väl högt i vilken låt som än må spelas.

  Jag tycker låten bygger väldigt snyggt. Det ger jag kompositören ändå. Den bygger snyggt under tre minuter. Jag har dock förhoppningar om att framträdandet i Tel Aviv ska bli proffsigare än det georgiska idol bjöd på. Bättre kör, bättre kläder, bättre scennärvaro… allt måste crank up!

  Denna låten befinner sig på min plats 32. Jag tippar den en ganska bra bit utanför final, MEN… den både lär och bör komma högre upp än den horribla sekt-chanten de bjöd på förra året.

  Jag tycker låten har en bra kraft, men som sagt sjunger Oto väldigt bröligt. Jag vill göra en heimlich-manöver på honom så att han hostar upp whatever som fastnat i hans hjärna.

  2 av 5 i betyg!

  ———————————————————————-

  NATIONELLA FINALER -Plats 13:

  https://www.youtube.com/watch?v=gmL16nzgjAM

  Denna låten är himla mysig. Låter lite som en jullåt. Och sångerskan har jag ju ett gott öga till sen förr, då hon ligger bakom en av de absolut bästa låtarna från bubblan förr. Denna låten kommer ju inte ens i närheten av den låten! Och från början var jag fruktansvärt besviken, men jodå. Den växte!

 2. Micke

  Innan jag börjar så tack till K2, Pinglan och Adri som ramlade in efter varandra och svarade på min fråga om Georgien i en annan länk. Well done 🙂

  Georgien 2019 är ett unikum på ett sätt. Aldrig någonsin har jag haft ett bidrag i ESC som jag betygsatt från en etta till en nia upp och ner under tre minuter. När jag nämner dessa siffror så gäller det under deras uttagning med allt runt omkring. Jag var lindrigt sagt vilsen i bidraget och hur jag skulle betygsätta det.

  Sen kom videon och plötsligt suddades de två ettorna jag hade helt bort. Helt borta var äckelkänslan man fick av en potentiell blottare där han stod i sin överrock redo att göra sitt nästa vidriga drag. Längre in i låten försvann även den andra ettan och här handlade det inte bara om en känsla utan om verklighet i låten. Den fullkomligt bedrövliga kören hade uppgraderats up to date och plötsligt var de en del av låten och inte bara ett läte som ingen visste var de kom ifrån och ingen heller visste hur man skulle bli av med.

  Ja egentligen allt var bättre. Plötsligt rusade bidraget upp i min ranking upp till plats 11 där den nu ligger och sniffar på en topp 10. En sak som redan ligger där och t.o.m mycket högre än så är Otos sångröst och i synnerhet den mäktiga avslutningen. Bara ett fel som jag sa på annan plats. Det skulle ha varit en större del av låten.

  Kan de då få in videons känsla även på scen? Det är det som det handlar om. Bara att vänta och se. T.o.m den tredje grejen jag hade svårt för var lite bättre i videon. Låten börjar skapligt men sen dras handbromsen åt i det nästan drogpåverkade “varada, varada, varada rada hee. varada varada, varada rada hee.” Låter lite bättre i videon men oj så jag önskar de hade något bra att tvätta bort det med.

  Men det här är en växare. Hoppas att åtminstone några av er här också känner det. Kul K2 att du hittat hem 🙂 Detta är nu (8/10) Mer än bra. Gränsfall men eget språk avgör för mig.
  ———————————————————————————————-

  Kul att vi har några låtar gemensamma på vår 20 bästa lista 2019 Adri. Din plats 13 var på exakt samma plats för mig. Av någon anledning har vi kommit i otakt med våra placeringar här. Jag är nu på plats 10.

  Topplistan över de utslagna bidragen 2019:

  PLATS 10:

  Ja vad ska man säga. Ett av de länder som chockat mig mest i år. Alla jag kände och nästan allt man läste hade samma vinnare, vilket även jag hade. Jädrar så kul det hade varit att se den nu i maj och vad den hade kunnat göra. Oerhört vackert bidrag som kändes som enormt säker vinnare. Tänkte inte ens tanken att den inte skulle vinna. I synnerhet inte att det skulle bli besegrat av en fet nolla i betyg. Overkligt

  https://www.youtube.com/watch?v=q1uOktZJJVg

 3. Adri

  Micke: Det finns två anledningar till att vi är i otakt. I en period för typ 7-10 dagar sedan hamnade jag och Pinglan i lite osynk där jag helt enkelt inte hade tid att redogöra utförligt mina synpunkter. Då blev det korta små kommentarer som bara handlade om låten (t.o.m min lilla favorit Irland fick bara typ tre meningar av mig.)

  Och sen helt ärligt var det inte lika kul att fortsätta listan under tiden du hade paus 🙂 För även om detta är ett community för alla med ESC i blodet så är det väl du och jag som bryr oss om denna listan 🙂 Så då pausade jag den listan också! 🙂

  Vad gäller din plats 10 var det min plats 15. Jag håller med. Jag förstår inte vad som hände där…

 4. Mikaela

  Jag försöker ge en seriös recension så ofta jag kan, men måste här tillstå att Adris citat “Påminner om snubbgängen på krogen/baren som fått i sig för mycket och då sjunger med lite väl högt i vilken låt som än må spelas” summerar mitt omdöme perfekt. Har inget mer att tillägga.

  Som tröst till Georgien ska jag nämna att Midnight Gold är min favoritlåt i Eurovision någonsin.

 5. Micke

  @Adri, självklart hade det var än roligare om fler skrev mer som du och jag. Frågade och svarade och delade både det ena och det andra. Tyvärr lever vi ju inte i den verkligheten att alla kan göra så. Mitt jobb är tredelat kan man säga. Ena delen kan vara 24 timmar om dagen, andra delen är återhämtning och tredje delen är väldigt mycket väntande på saker och ting. Självklart har jag noll tid i det första men däremot i de två andra. I synnerhet i den väntande delen är det jädrigt gott att ha pinglans blogg faktiskt 🙂

  Tycker vi verkar ha ett bra nytillskott här i K2 som jag gissar är tjej. Skit samma vilket egentligen men jag får positiva vibbar där 🙂

  Som jag sagt tidigare Adri. Jag säger till om det blir break för mig. Nu blev det betydligt kortare än jag själv trodde. Lost it there fore a moment. I blame Island 🙂 Försvinner gör jag inte. I så fall säger jag till.

  Ok då har vi åtminstone två låtar gemensamma på vår topp 20 då 🙂 Minst tre förresten för nu minns jag en du slängt ut på din topp 20 som kommer högre upp på min

 6. Micke

  @Mikaela en fråga? Intressant att se att du gillar Midnight Gold. Det gör även jag även om jag inte rankar den så högt. Jag var dock besviken när den fick representera Georgien. Gruppen hade ju fem låtar det sedan röstades mellan. Två av de andra gillade jag än mer. Vet inte om du minns det? Kanske du inte gillade de andra?

 7. Mikaela

  @Micke Midnight Gold påminner om den musik jag lyssnar på till vardags och jag älskade den från start. Jag har tyvärr aldrig gett mig in i gruppens övriga material, – du får gärna ge tips om det fanns ännu bättre låtar.

 8. Micke

  @Mikaela, Georgien 2016 handlade enbart om Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz. Georgien valde internt gruppen att få representera Georgien. Det valdes mellan många låtar till att slutligen handla om fem stycken. Dessa tävlade om ESC-platsen.

  Personligen tyckte jag ganska bra om alla fem. Jag hade två låtar lite före övriga och två lite efter. Den som jag hade i mitten vann. Hade kunnat länka sidan från den här bloggen men jag vill inte länka något från hennes sida. Det är helt hennes grej, inget jag klampar in på.

  Min ranking av dessa fem:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=b9ma0bA6vP0
  2. https://www.youtube.com/watch?v=odujKuu_LPM
  3. https://www.youtube.com/watch?v=i1wwpUTlyE8
  4. https://www.youtube.com/watch?v=gLESIl3Uqw0
  5. https://www.youtube.com/watch?v=B8y7j8xj9zg

 9. Mikaela

  @Micke Tack! Din nr 1 var bra, väldigt Queens of the Stone Age. Nr 2 var lite sömnig men kan säkert växa.
  4 och 5 gav mig småvibbar av mitt favoritband BRMC så its all good!

 10. Johanna

  jag gillar Otos röst, tycker det är en av de bästa i år faktiskt! Låten är också helt ok och ilive-klippen från förfesterna tycker jag han är en av dem som levererar allra bäst. Dock måste det jobbas väldigt mycket på scenshowen för en finalplats för det är inte låten tillräckligt stark för tror jag, även om jagändå någonstans gillar den. Rankar den på plats 31 just nu.

 11. Josefin

  Hej!

  Vad kul att du också gillade Georgien förra året, Schlagerpinglan! Annars brukar din och min smak inte alls stämma överens 😉

  Jag uttrycker min kärlek till Georgien samt ger både ris och ros till alla årets bidrag i 2019 års upplaga av Vi Snackar Eurovision Här 🙂 om ingen av oss i panelen har tipsat ännu i år så gör jag ser nu.

  Väl mött och glad påsk i efterskott!

  https://soundcloud.com/vseh

 12. Micke

  @Mikaela, så tycker du Georgien valde rätt låt 2016 då? 🙂

 13. Mikaela

  @Micke Jag tycker ju det!

 14. Micke

  @Mikaela, jag hade ju som sagt två andra låtar med gruppen som jag gillade mer men ett helt ok val ändå 🙂

 15. Daniel

  Jag gillar den här ganska mycket nu. Den har hållit sig medans andra låtar blivit ointressanta med tiden. Den har nåt om man orkar ge den tid.

 16. Engsla

  Låten är ju iofs lätt att sjunga med i med sitt “varada varada”, men jag har svårt för Otos röst och maniska blick. Fast manskörer är ju trevliga så jag landar till slut på en svag 2/10.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se