ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Malta i Eurovision Song Contest:

Malta
Land: Malta deltagit 31 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: PBS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1971 Joe Grech kom 18:e av 18 med “Marija L-maltija

Maltas ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2018: Taboo“, Christabelle (Malta Eurovision
Song Contest 2018
)
13:e i semi 2
2017: Breathlessly“, Claudia Faniello (Malta Eurovision
Song Contest 2017
)
16:e i semi 2
2016: Walk On Water“, Ira Losco (Malta Eurovision
Song Contest 2016
)
12:a i finalen
2015: Warrior“, Amber (Malta Eurovision
Song Contest 2015
)
11:a i semi 2
2014: Coming Home“, Firelight (Malta Eurovision
Song Contest 2014
)
23:a i finalen
2013: Tomorrow“, Gianluca (Malta Eurovision
Song Contest 2013
)
8:a i finalen
2012: This Is The Night“, Kurt Calleja (Malta Eurovision
Song Contest 2012
)
21:a i finalen
2011: One Life“, Glen Vella (Malta Eurosong 2011) 11:a i semi 1
2010: My Dream“, Thea Garrett (The GO Malta
Eurosong 2010
)
12:a semi 1
2009: What If We“, Chiara (GO Malta
EuroSong 2009
)
22:a i finalen
2008: Vodka“, Morena (Malta Song for
Europe 2008
)
14:e semi 2

Malta i Eurovision Song Contest 2019:


Maltas ESC 2019-bidrag: “Chameleon”, Michela

Lyssna på Maltas Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Chameleon officiell musikvideotext
Fler tolkningar: “Cafe del Mar”-live-framträdande
Låtskrivare: Joacim Perrson (t&m), Paula Winger (t&m), Borislav Milanov (t&m), Johan Alkanas (t&m) – d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag
Startnummer: nr 11 Semifinal 2 (16:e maj)
Uttagning: X Factor Malta + Internval: Maltas ESC-artist valdes ut genom den första årgången av talangtävlingen “X Factor Malta”. Efter en lång uttagning så fick tittarna till slut utse sin vinnare i finalen den 26:e januari där fyra artister tävlade. Michela Paces internvalda ESC-bidrag “Chameleon” presenterades den 10:e mars i form av dess officiella video. Läs mer här:
Michela Pace vann X Factor Malta” – “Maltas Eurovision-bidrag 2019
Artist: Michela (Michela Pace)
Michela
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
wikipedia
eurovision.tv

Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)

Video-intervjuer:
First reaction of Michela Pace from Malta (av eurovision)
Interview with Michela (av eurovision.tv)
Michela gjorde ett ESC-försök redan 2017 då hon fanns med på
listan över de 60 först utvalda bidragen i Maltas uttagning men
hennes “Cruise Control” gick inte vidare.
♥ Se även: “10 facts about Michela” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Vidare till final (plats 5 av 18) & topp-10 (plats 10) av de 41
Odds (2019-04-30): Vidare till final (plats 6 av 18) & topp-10 (plats 8) av de 41


Åsikter och spekulationer om Maltas bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final MaltaMaltaMaltaMaltaMalta Betyg: 3 / 5
Efter att ha följt “X Factor Malta” så upptäckte jag att jag är väldigt förtjust i Michela och hennes lite speciella röst. Låten har jag däremot lite svårare för och uppfattar den fortfarande, trots ivrigt lyssnande, som en vanlig, ganska ljummen poplåt som inte lyckas att beröra mig. Då detta är ett s.k. “svensk-bidrag” och det lär finnas ett riktigt proffsigt team bakom Michela så jag har stora förhoppningar om att de kommer att bjuda på ett fenomenalt scenframträdande som får allt att klicka. För tillfället så har jag däremot minst tio andra bidrag i den andra semifinalen som jag gillar mer och därför finns inte Malta, för närvarande, med bland mina personliga finalister.
Schlagerpinglan tror: Till final
Jag personligen tycker att Michela verkar ha det där lilla extra som gör henne intressant, både vad gäller utstrålning och röst. Hon är dock ett nytt stjärnskott och där kan ju de mest oväntade saker hända om nerverna börjar spöka. Jag hade hoppats få se lite mer av henne under försäsongens många förfester, men där dök hon ju inte upp. I dag har jag äntligen fått se ett första live-klipp och då det inte direkt avskräckte mig och oddsen samt OGAE-omröstningen ser ut som de gör så antar jag att en finalplats är inom räckhåll.

Jag vill dock betona att jag inte alls känner mig säker på detta då det i denna ganska svåra semifinal kommer att krävas ett i det närmaste felfritt framträdande för att gå vidare… men det gäller ju samtliga tävlande.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2019: Malta – “Chameleon” – Michela”

 1. Micke

  Malta…… Har de någonsin haft ett bra bidrag i ESC? För mig ett av de mest anonyma länderna i hela cirkusen. Väldigt ofta snarlika bidrag år från år men det finns ett eller två undantag. Så Malta 2019 går de på i samma spår som vanligt eller har de hittat något som passar mig mer?

  När jag första gången hörde det här bidraget kände jag mest att det där lägger vi åt sidan. Tog en stund innan jag lyssnade igen och jag kände ingen som helst skillnad. Men plötsligt vid en lyssning som börjat lika anonymt som vid tidigare tillfällen hände något efter 34 sekunder och vid 54 sekunder. Något trädde in i min uttorkade överfyllda musikhjärna som satte sig fast och vid varje ny lyssning spred det sig även till övriga partier i låten. Idag kan jag knappt lyssna på den utan att börja nynna för mig själv 🙂

  För en månad sedan rankade jag den på plats 32 med betyget (4/10). Trettio dagar senare har den fått vingar och slängt sig utför stupet, tagit tag i en stark uppvind som fört den upp med expressfart till plats 15 med betyget (7/10) Bra

  Ska bli jädrigt kul att se hur detta tar sig ut på scen.
  ———————————————————-

  Topplistan över de utslagna bidragen 2019:

  PLATS 5:

  Frågan är om inte detta var den låt och det land där jag var mer säker på vinnare än någon annanstans. Jag minns att jag t.o.m skrev in den som vinnare redan innan det var klart. Jag njöt för mig själv när jag trodde att landet som gett oss så mycket äntligen hade hittat sin själ igen. Fortfarande fattar jag inte hur det var möjligt att den inte vann. Ungefär så som även hände Tjeckien i år. Inte lika illa som det men värre på ett annat sätt. Som sagt landet var än en gång landet som i ESC gav av sin sanna själ. Trodde jag alltså för vann gjorde den inte.

  https://www.youtube.com/watch?v=SE5dHTirgVU

 2. Adri

  Detta bidrag är lite småstörigt att lyssna på. Det är himla schizofrent. Jag hör ingen tydlig refräng. Man kan dela in låten i tre: Vers, brygga, pre-chorus och hook (chame-chameleon).

  Hooken är fruktansvärd. Så enkelt är det för mig. Men allt annat funkar ändå för mig får jag säga även om delarna verkligen inte flyter in sömlöst i varann. Michela är en av årets artister som jag är minst rädd för hur hon ska prestera. Efter klippen jag sett vågar jag lita på henne 🙂

  Jag tror på final och en relativt stark placering… 12a kanske?

  ——————————————————-

  NATIONELLA FINALER – Plats 5:

  Självklar vinnare. De flesta håller med. Men en låt som definierar “Mediokritet” vann istället och det kommer straffa sig.

  Denna låten har nåt magiskt över sig. Känns tidlös i sitt sätt. Den hade lika väl kunnat dominera ESC på 60-talet som nu 2019. För jag tror den hade placerat sig rejält framskjutet om den hade fått chansen.

  https://www.youtube.com/watch?v=zT7OMjemUZA

 3. Marcus

  Micke… Marija-l-Maltija? L-imhabba? Little Child? Desire? Malta har lyckats skicka flera riktigt bra låtar genom åren.

  Men det här kan nog vara det bästa. Det här är allt Cypern försöker vara i år. Finns det någon rättvisa kommer den här topp 10 medan Cypern kraschlandar. Snyggt, fräscht och modernt.

 4. Adri

  Snackar man om Malta genom tiderna är det en mörk historia tycker jag!

  Men två bidrag sticker allt ut som gör mig glad:

  • ”7th Wonder” – 2002
  • ”On again… off again” – 2004

 5. Andreas

  Ett av dom svårare bidragen för mig att placera korrekt, bitvis har jag tyckt att den har vart helt okej och bitvis irriterande som bara den. Och i slutändan har jag landat i att det är en låt jag tycker skulle kunna vara mycket bättre med några förändringar för bitvis finns där nåt riktigt intressant och bitvis är det rena strulet.

  Tror dock på final för Malta men tror den får svårt att hävda sig där.

 6. Mats

  Tror och hoppas att Malta går till final i år, tycker att “Chameleon” är en ganska bra låt.

  Mina två favoriter i Maltas ESC-historia:

  2002:”7th wonder”

  2016:”Walk on water”

 7. Johanna

  @Micke malta har ju skickat flera riktigt bra låtar.(Tomorrow och Coming Home för att nämna några) Dock finns det få länder som har skickat spå mycket mainstream-låtar som glöms bort i mängden med.

  Jag gillar denna mer än jag borde då det inte är min stil egentligen. Tjejen kan sjunga live, det vet vi och får de till en bra scenshow ska väl detta vara en solklar finalist i vilket fall. Även om jag inte skulle bli jätteledsen om den missade då den kvalar in på plats 10 i semin för mig…plats 22 totalt.

 8. Micke

  @Johanna, jag skrev aldrig ut vilket bidrag jag pratade om när jag sa att Malta haft ett riktigt bra bidrag (ibland t.o.m två) för jag ville vänta och se om någon här, och vem i så fall, skulle nämna det som ett eget favvisbidrag. Det tog några “skribenter” innan personen dök upp och det blev Johanna. Hon var först att “pricka” Maltas bästa bidrag “Coming home”, Firelight 🙂 Tyckte om det från första sekund och gör så än idag.

  Inte nog med det förresten. Du prickade även det “halva” bidraget jag gillar. Ett bidrag jag tycker jättemycket om de dagar det stämmer mellan det och mig. De dagar det inte stämmer orkar jag knappt med det ens 🙂 Det balanserar mellan mys och tönt 🙂

 9. Engsla

  Jag tycker om det schizofrena inslaget i det här bidraget. Norge skickade en start/stop-låt låt för några år sedan som jag inte alls förstod mig på, men här sitter det istället som en smäck. Hoppas att Michela fick tillräckligt med rutin i att stå på en scen i X-factor så att hon kan göra numret rättvisa. 7/10 i poäng från mig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se