FinlandÖsterrikeFör en tid sedan presenterades en officiell remix av Österrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2019, “Limits” med PÆNDA. Nu har ytterligare en remix presenterats och bakom denna står Finlands ESC 2019-representant Darude, se länk nedan.

Darudes officiella remix av “Limits”:

Lyssna på Österrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Limits”, PÆNDA
Länkar: Darude RemixLIMIX Remixofficiell musikvideotextvideo
akustisk versionlive i Amsterdamlive i Moskva
Låtskrivare: PÆNDA
Se även: Mer info om det österrikiska internvalet

Lyssna på Finlands bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Look Away”, Darude feat. Sebastian Rejman
Länkar: officiell video: final-framträdandeofficiell musikvideo
live i Amsterdamlive i Londonlive i Madrid
Låtskrivare: Ville Virtanen (Darude), Sebastian Rejman
Se även: Resultatet av “UMK 2019”

Schlagerpinglan: Det här var ju intressant, inte bara det att en ESC-representant hjälper till att förbättra sin konkurrents bidrag, utan att jag i och med detta hittat en version av “Limits” som lyckas att behålla mitt intresse genom hela låten. Bra jobbat, Darude. 🙂

Ni hittar mina åsikter och tankar om de båda ESC-bidragen i mina personliga presentationer här: “Inför ESC 2019: Österrike” – “Inför ESC 2019: Finland“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Finland/Österrike 2019: Darudes remix av “Limits” (PÆNDA)”

 1. Micke

  Jag är själv musiker och skriver låtar själv precis som polarna i bandet också gör. Lika ofta spelar vi dock även andras låtar vilket är en press om man som jag är noga med att “göra rätt”, alltså inte göra våld på andras material. Det är ju en svår balansgång då det ju är omöjligt att vara alla till lags. Vi har både hejdlöst rockat upp lugnt material och även det omvända. Så sätt är det ju enklare att framföra eget material.

  Visserligen kul att du Pinglan uppskattar Darudes remix av Österrikes bidrag framfört av PÆNDA. Alla har ju rätt att ha sin åsikt. Personligen anser jag dock detta nästan vara ett helgerån. Men kanske det även kan vara positivt för personligt bruk. Jag menar inte tusan behöver man oroa sig för att sabba andras låtar när man nu har en mall över hur extremt illa det kan gå. Nu vet man ju gränsen.

  Ursäkta mig Pinglan min vän men det här var det värsta jag upplevt faktiskt. Visst jag har lite extra känslor för Österrikes bidrag i år av en anledning jag redan nämnt men det spelar ingen roll. Jag hade känt likadant oavsett vilket land han hade gett sig på.

  För er som inte gillar Österrikes bidrag, som inte förstår kärnpunkten, själen i låten har jag full förståelse för om ni inte greppar det jag snackar om. För de som dock gillar låten tror jag inte det är det minsta svårt att greppa det jag menar. Det här är ingen variation på en låt, det här är en helt annan låt. Sen får man tycka precis vad man vill om Darudes remix 🙂

  I övrigt önskar jag er alla en härlig stund med Semifinal 1. Jag har redan berättat om hur jag hoppas det går så det behövs inte mer. Jag säger GOD TUR till de bidrag jag tycker om och GOD OTUR till de jag inte tycker om 🙂 Pinglan, Adri och övriga hoppas det går så bra som möjligt för era bidrag, så länge det matchar det jag hoppas på 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag håller naturligtvis med om att slutresultatet av remixen ligger väldigt långt ifrån originalet och att det mesta som fanns i låten, förutom sång och text, ändrats rejält och givit låten en helt ny känsla. Om man sedan föredrar det ena eller det andra är så klart en smaksak, men det tilltalar nog inte riktigt samma publik… vilket jag tror var meningen. 🙂

  Synd att du missar den första semifinalen, men se det från den ljusa sidan: den andra semifinalen har alla förutsättningar för att bli mer spännande (personliga favoriter ej medtagna i analysen). 😀

 3. Adam

  Jag älskar Österrikes låt, och tycker faktiskt inte det här är så farligt som Micke vill få det. Jag är hundra på att han pratat med PAENDA om detta, och fått hennes tillåtelse att göra den här remixen. De har lite roligt och den här versionen kan mycket väl gå bra på Euroclub nere i Tel Aviv, vilket de båda tjänar på. Detta skadar inte på Österrikes fantastiska låt, den finns ju kvar och när man hört att hon gjort jättebra på repen i veckan så hoppas jag att det blir så att hon kommer gå vidare, för hon skulle vara så värd det.

 4. Adri

  Jag citerar Pinglan här: “Det här var ju intressant”. För jag har ju snackat skit om remixes och om hur ofta de sabbar orginal-verk.

  Men i det här fallet är jag ändå på din sida Pinglan. Det här var, för mig, en KLAR förbättring av “Limits” 🙂

 5. JOHANNA

  Bättre än originalat! Men det är inte supersvårt så!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se