ESC 2022 Schlagerpinglan: Nu när vi har fått fram resultaten från både den första och andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 och startordningen avslöjats så kan repetitionerna inför den avgörande finalen inledas.

I dag, fredag, kommer finalen att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det återigen är dags för livesändning klockan 21:00.

Precis som vid semifinalerna så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. De senaste fem åren lades dessa röster INTE samman med lördagens tittarröster utan juryns och tittarnas röster presenterades var för sig, vilket förmodligen även kommer att ske i år. Hur de olika jurygrupperna röstat får vi däremot inte reda på förrän efter finalen.

Snabbrepris av finalens tävlingsbidrag i startordning:

Eurovision 2022 | Grand Finale | Official Running Order
(3:07 – May 13, 2022 – Eurovision Hypo)

Repetitionsschema fredagen den 13:e maj 2022, Finalen:
09:30-11:00 Finalens flaggparad
13:00-16:50 Dress Rehearsal 1, Finalen
(se bilder och kommentarer hos Aftonbladets Schlagerbloggen)
21:00-00:50 Jury Show, Finalen (juryn röstar)
(se bilder och kommentarer hos Aftonbladets Schlagerbloggen)
Se även: “Resultatet av “Press Poll – Finalen”
Repetitionsschema lördagen den 14:e maj 2022, Finalen:
13:30-17:20 Dress Rehearsal 3, Finalen
(se bilder och kommentarer hos Aftonbladets Schlagerbloggen)
21:00-00:50 Eurovision Song Contest 2022 Finalen – LIVE (tittarna röstar)
01:15-02:00 Presskonferens med vinnaren / vinnarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


29 kommentarer till “Eurovision 2022: Tiderna för finalens repetitioner”

 1. Adri

  Usch, viktigt jury-rep under fredagen den 13:e. Jag är inte avundsjuk på artisterna. Hade jag varit med i Eurovision hade det kunnat vara en sån sak som gjorde att jag typ velat åka ut i semin.

  Jag tror inte på mycket skrock. Jag kan gå under alla stegar och krossa alla speglar och mina nycklar ligger alltid på ett bord.

  Men just Fredagen den 13e – det gillar jag inte. Jag bara väntar på nåt skit.

 2. Micke

  @Adri, jisses Adri. Det har gjorts större undersökningar om Fredagen den 13:e. I alla jag känner till ha det visat sig att just den dagen händer det mindre olyckor och skit än andra dagar.

  Är det kanske då tvärtom så att det är en lyckodag. Självklart inte. Att det händer mindre är fullt normalt då människor utsätter sig mindre för risker och liknande den dan på grund av det där skrockstuffet 🙂

  Tur att jag inte tror på sånt. I yngre tonåren innan jag fattat sånt hade jag alltid siffran 10 som turnummer. Skulle nästan vilja tro på det nu i ESC för då hade det ju gått asdåligt för Spanien i år:-)

  Vi höll ju på att (som jag berättat en gång) bli tvungna att ställa in en spelning en gång just den dan då en i bandet hade den vanföreställningen tyvärr. Vi fixae det ändå och det blev faktiskt en av våra bättre spelningar. Härligt med fredag den 13:e 🙂

 3. Adri

  Micke: Ja jag vet att det är orimligt, men det är lika bra att inte ta några risker 🙂

  Jag kommer säkert bli rånad när jag går ut. Eller arvslös. Eller nåt annat strunt idag.

  Och jag har fortfarande tursiffror. Ojämna siffror är ju bättre än jämna 🙂 Sju och tre är bäst av de ojämna.

 4. Mats Wältare

  Jag är väldigt ledsen att Rumänien fick startnummer 2 i finalen 🙁 det kommer ge mycket otur och skada dom rejält i placeringen 🙁

  I alla fall här är vad jag tror placeringarna kommer se ut inför finalen av ESC 2022

  25. Moldavien
  24. Schweiz
  23. Finland
  22. Belgien
  21. Litauen
  20. Azerbajdzjan
  19. Island
  18. Italien
  17. Australien
  16. Portugal
  15. Tjeckien
  14. Frankrike
  13. Armenien
  12. Estland
  11. Serbien
  10. Tyskland
  9. Spanien
  8. Rumänien
  7. Nederländerna
  6. Ukraina
  5. Norge
  4. Grekland
  3. Storbritannien
  2. Sverige
  1. Polen

 5. Johanna

  Topp 10 kommer bli (utan inbördes ordning) Uk, Grekland, Norge, Sverige, Italien, Polen, Serbien, Ukraina, Australien och Estland

  Tror Spanien floppar faktiskt.

 6. Johanna

  Nej jag glömde Moldavien! Då blir Polen bara 11:a för Moldavien blir topp 10!

 7. Adri

  Johanna: Svårt att se Polen och Estland där. Men i övrigt är vi inte allt för långt ifrån varandra 🙂

 8. Adri

  Tror inte Moldavien heller.

 9. Johanna

  @Adri Alltid någon random som hamnar högt. Österrike 2018(bäst i topp 3 det året dock) och Norge 2017 är bra exempel på det. Och ingen trodde nog att Nordmakedonien skulle vinna juryröstningen 2019 heller!

 10. Martin

  Mina top 7, Australien vinner.

  7. Italien, en låt som är lika överskattat som allt italiensk musik.

  6. Spanien, hade inte Rumänien gått vidare hade Spanien fått bättre chanser att vinna MEN Rumänien står där och påminner om vilket dålig låt Spanien har. De står där och ropar “Hej vi är Budget versionen”.

  5. Sverige, tyvärr krävs bättre bilder i tv för att vinna. Sverige har slarvat bort sina bilder från mellot, vilket är oförlåtligt att italiensk tv gör och att det svenska teamet tillåter. Cornelia ger järnet men hon behöver bättre bilder för att vinna. De klipper hennes bilder på fel sett i TV. Kontakten med publiken i arenan är liksom borta och låten försvinner rejäl i placeringen bland bättre sånginsatser. Håller tummarna för henne men tor inte på vinsten. Hon har inte rätt team med sig, tyvärr.

  4. Grekland kan vinna, allt är perfekt men inte budskapet….

  3. Ukraina kan vinna tack vara empatiröster för deras proxi krig för USA, vilket jag tycker skulle vara bedrövligt.

  2. Polen kan vinna men numret är för dåligt iscensatt och tar för mycket uppmärksamhet från hans fina röst.

  1. Australia kommer definitivt att vinna tävlingen, bästa sånginsats och ett fantastiskt nummer som överraskar, den är helt enkelt perfekt överallt.

 11. Adri

  Martin: Både tror och hoppas du har fel. Australien är min sistaplats. Bedrövlig låt, och inte tillräckligt bra röst.

  Tror fortfarande Sverige kan vinna. De dåliga bilderna tänker nog de på som såg hur det såg ut i MF. Inte de andra.

  En ukraina-vinst har det redan sagts tillräckligt om.

  De andra tror jag inte så mycket på. Kanske Italien, men tvek.

 12. Martin

  Adri
  Hoppas du har rätt men bilderna var verkligen inte bra igår. Jag tycker att Australia gjorde bäst ifrån sig tävlingsmässigt. MEN varken Australias eller Sveriges låt är låtar som jag kan lyssna på. Kan inte relatera till dessa texter. En annan sak… medan vi skriver står Brexit där och vill komma tillbaka in i den Europeiska värmen. UK kan också vinna.

 13. Martin

  Australia står utan tvekan för den bästa sånginsats i hela tävlingen sedan kan man diskutera texten. Sedan kommer Polen.

 14. Micke

  Adri… Helt med dig om Australien. Nu när San Marino och fränst Israel är borta så är Australien min sistaplats.

  Den är inte tillräckligt bra för att kunna flyta enda fram till vinst på “för sakens skull” vågen. Det är däremot Ukraina o därför tror jag det räcker för dom

 15. Martin

  Om man tänker efter, hela startordning är gjort för att sabba för Cornelia och favorisera Spanien och Grekland. Det är de nummer som kommer att synas mer. Så Spanien kan faktiskt vinna.

 16. Martin

  Så vinsten är mellan Spanien och Australia men folk kommer inte att rösta så mycket på Australia eller på UK, så det blir nog Spanien som tar vinsten. Cornelia har saboterats med startordningen, vilket inte är ok. Så hasta la vista, una cerveza por favor. Nos vemos en Madrid 2023.

 17. Adri

  Martin: Oj. Du och jag är inte “two peas in a pod” så att säga. För jag ser det raka motsatsen. På pappret ser det ut som att Cornelia fått ett riktigt toppenstartnummer!

  Först och främst kan man ju säga att 20 faktiskt är det nummer med bäst snitt-placering överlag. 20 är en jättebra startplats för det är sent, men inte för sent.

  Många tror att det är bättre att framföra sin låt så sent som möjligt, men att framföra sin låt sist är historiskt sett absolut inte bra. Utan runt 17-21 är exemplariskt.

  Där finns iofs Grekland också, där handlar det mer bara om att jag inte alls tror på den grekiska låten så mycket.

  Men Cornelia efterträds av tre män i samma kategori. Män med en del långa toner som sjunger midtempo eller ännu lugnare, moderna radiolåtar. De kan komma att konkurrera varandra.

  Jag tror de som särbehandlats mest positivt i startordningen är Ukraina och Sverige – vilket får mig att tro att det förmodligen är de två som vann sina semis! För produktionen försöker uppa dem verkar det som 🙂

  Så jag håller inte med dig. In fact, jag är motsatt dig där 🙂 Cornelia hade inte ens kunnat välja ett bättre startnummer om hon fick välja helt själv tror jag.

 18. Micke

  @Martin, ja du skulle de vinna digo adiós. Luego tomo algunas de mis propias cervezas en 2023, lejos de todo lo que es ESC 🙂

  Det är helt otroligt annars. 25 låtar. 19 av dem är jag nöjd med som vinnare. Två är ok ändå. Fyra är en smärre katastrof

  @Mats Wältare, Jag hoppas verkligen inte och tror verkligen inte på Moldavien som jumbo. Finns inte på kartan som jag ser det 🙂

 19. Martin

  Jag vill att Cornelia ska vinna men jag försöker att se hennes verkliga chancer här. Hon är ju kvinna och svensk (det finns en del anti-svensk avundsjukan känsla i ESC sammanhang… Hello Christer Bjorkman…. I mitt huvud så försvinner hennes nummer när de gör genomgång med alla starka röster efteråt. Om hon vinner så kommer det att vara tack vare juryn inte folket.

 20. Adri

  Martin: Jag försöker såklart också tänka realistiskt (därför jag inte alls tror på Australien… tittarna har honom nog i botten 10 tror jag – helt genuint).

  Och jag ser Cornelia som en med segerchans kvar. Däremot tror jag, likt dig, att det blir till största del en juryförtjänst om hon vinner.

 21. Pato

  Jag tycker faktiskt fan inte att Sheldon är en bra sångare.

  En riktigt bra sångare handlar ju inte om en person som kan sjunga högljutt o starkt. En bra sångare ska kunna lägga känsla i sin sång utan att låta fejk. Australien är väldigt fejk, väldigt lite kvalité o ingen melodi dessutom. Bara tre minuters volym o en riktiga bra sångare ser till att bjuda publiken på något mer än bara volym.

  Sheldon kan sjunga rent pitchmässigt men jag berörs inte iaf. En bra sångare vet om hur man använder sin röst och på vilket sätt man ska göra det på och han Sheldon bara maler o gapar ut massa toner åt höger o vänster.

  Hela låten är bara falsk, totalt fejk.

 22. Pato

  Och vad var så bra med Australiens framträdande..?

  Han står där o gapar och sedan tar av sig en obegriplig mask när han känner för det. Jaha …

 23. Pato

  Polens snubbe vet ju åtminstone vad han sysslar med. Dessutom har ju Polen en låt vilket Australien saknar totalt, haha.

 24. Pato

  Och egentligen är det ingen tävling om vem som sjunger bäst utan vem som har en låt som kan bli mångas personliga favorit.

 25. Johanna

  Australien kommer 100% inte vinna. Sverige, Uk, Ukraina eller ev Italien kommer vinna.

 26. Pato

  Hahaha. Om Australien vinner så får jag nog hälla i mig femton liter med sån stark vodka från Kazakstan.

 27. Micke

  Mitt största problem med bidraget från Australien är varken klädsel, gnällighet eller sångröst, även om även dessa är stora problem med denna låt.

  Mitt största problem är istället sista ordet i mitt förra stycke…

  LÅT……är det ens en låt? Israel hade årets och tidernas sämsta bidrag i år men det var ju ändå en låt. Det hörs att det var en låt om än en skitlåt. Australien det är ju inte ens en låt. Var finns melodin?

  Den är totalt chanslös. Inte ens med “för sakens skull” i bagaget har den en sportslig… Som Johanna säger den kommer inte att vinna 100% säkert

 28. Denis

  Håller med Adri. Det är bra att starta sent men inte för sent. Många tror att det är bäst att vara sist eller näst sist men att starta sist har sällan varit lyckat.

  Ser fortfarande Sverige som vinnarkandidat. En fördel jämtemot Ukraina, Spanien och Italien är just att hon startar senare. Och i och med att man inte kan rösta förrän alla låtar har framförts kan det vara en fördel. Till skillnad från i Mellon där man kan rösta direkt på sin favvo.

  Dålig kameravinklar? Kanske om man har sett dett på Mellon. Men kom ihåg att 95% av tittare ser det för allra första gången på lördag. De vet inte hur det har sett ut i mellon eller om hon har lagt till något. Jag tror att dom som ser det första gången blir imponerande av numret.

  Tror helt enkelt vi får sluta se på bidraget från svenska ögon, att det inte är något nytt

 29. Pato

  Det var inget fel på Sveriges kameravinklar… iaf inte det jag har sett, fan.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se