ESC 2019 Schlagerpinglan:semifinal-infon och resultat-gissningen är avklarad och jag tidigare tog en sista koll på odds-utvecklingen (ni hittar ännu mer aktuella semi 2-odds här: oddschecker.com och eurovisionworld.com) så återstår det bara lite sista-minuten-förberedelser innan vi är redo för den andra semifinalen. 😀

Jag önskar er alla en riktigt trevlig och underhållande kväll samt att resultatet blir något som glädjer de flesta av oss. Jag återkommer direkt efter showen med resultatet samt lite spontana kommentarer i kommentarsfältet. 🙂

Trevlig Eurovision-kväll på er alla! 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2019: Snart dags för den andra semifinalen”

 1. Adri

  Pinglan, stängde du av sidan under sändningen? Eller var det nåt fel på mitt internet? Kom inte in! 🙂

  Aja, jag kom in nu iaf!

  Kommentar om kvällen i helhet:

  Ingen av de fyra slask-låtarna kom till final, då kan jag inte vara missnöjd egentligen 🙂 Både Armenien och Irland fick vi säga adjöss till och dem var ju med i min initala topp 3. Ledordet där är initiala, den ser inte ut så längre.

  Vad händer med Armenien? Låten är så jävla bra och Srbuk vet vad hon gör – men det där var inte bra.

  Irland gjorde dock bättre än jag väntat mig, och visst att deras miss var väntad MEN(!) jag tror faktiskt inte hon kom sist trots allt som oddsen sagt!

  Alla finalister är inte mina drömfinalister, men jag kan faktiskt säga att ingens avancemang upprör mig 🙂 Alla är värdiga! 🙂

  Känns bra att ha en final utan riktigt störningsmoment! 🙂 (förutom Israel, men det kan ingen göra något åt!)

  Så även efter att ha förlorat några favoriter ikväll, så är jag faktiskt NÄSTAN 100% nöjd 🙂

 2. Adri

  Åh just det… Tjeckien är i final. Så det fanns visst ett störningsmoment från semifinalerna i final! Men där får jag ändå ge Lake Malawi att låten är himla mycket bättre live, och även om lilla JAG inte uppskattar det dem har att komma med, så kan jag faktiskt ändå förstå varför det blev en finalplats! 🙂

  Så, jag står fast vid att jag är nöjd med denna final-uppställning! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, det var nog lite väl stor belastning på sidan stundtals så den hängde inte med. Roligt med många besökare men ibland kan det bli lite mycket av det goda. 🙂

 4. Nathalie

  Jag är sååååååå glad! Albanien och Nordmakedonien i final. Tack o lov.
  Jag är faktiskt nöjd med alla finalbidrag. Kanske att jag personligen bytt ut Armenien mot någon, troligtvis Nederländerna som jag inte förstår det fantastiska med alls!
  Nej, jag är riktigt nöjd med den här deltävlingen och ser mycket fram emot finalen på lördag.
  Pinglan, jag försökte uppskatta Litauen. Han är snygg och har en bra röst, men låten, nä, ingenting för mig.
  Tack o lov att Lettland och Österrike rök. Jag hade troligtvis somnat ifall de gått till final.
  Riktigt nöjd är jag faktiskt!

 5. Micke

  @Adri, “Slasklåtarna????? De sex var ju med i semifinal 1 🙂 Den enda jag kan känna Close to that i semi 2 är Azerbajdzjan och den gick ju tyvärr vidare.

  Kul att alla tre nordiska gick vidare men än en gång. Var är rösterna hos de tre från Norge. Armenien och Moldavien är stora frågetecken. Vad tusan har de gjort med sina refränger? Finns ju ingenting där längre.

  Vill du ha störningsmoment i finalen Adri? Har redan nämnt ett sånt här men vad värre är så finns det fem än värre.

  Tyvärr vet jag inte vad Nederländerna håller på med. Känns som de ger upp striden om segern på förhand.

  Bidraget som lyfte mest i Semifinal 1 var Australien. Nu mycket nära min topp 3 för mig

  Bidraget som lyfte mest i semifinal 2 var Makedonien. Nu mycket nära Topp 10 för mig

 6. Nathalie

  Förresten kommer du skriva dina små tankar om semi 1 och semi 2 som du brukar göra?

 7. Mikaela

  Kvällens största växare för mig var Lettland. Hon sålde låten och sig själv som artist helt fantastiskt.

  Nederländerna var kanon som väntat, men hans titta-i-kameran-blickar kändes allt utom spontana…

 8. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Den första semifinalen kan du läsa om här https://www.schlagerpinglan.se/blog/2019/05/16/eurovision-2019-nagra-tankar-om-den-forsta-semifinalen/ och den andra semifinalens snabb-tankar presenteras antingen i morgon eller senast på lördag. 🙂

 9. Adri

  Micke: Jag menade just kvällens slasklåtar! 🙂 För din skull har jag försökt ta till mig Österrikes låt, men det går bara inte. Mycket pga sångerskans röst. Tillsammans med Kroatien, Rumänien och främst Litauen (sorry Pinglan) så var det en av de fyra jag verkligen inte kunde uppskatta. Sorry!

  Men vad tyckte du om Irland? För jag tycker inte det var så dåligt. Som sagt, hon har varit bottentippad, men jag gissar ändå att hon undkom sistaplatsen. Jag tycker hon träffade ganska mycket rätt, och jag älskade 50-talssettingen.

  Armenien håller jag med om! Den var inte ens så svår att se åka ut (förutom när kameran visade hur ledsen Srbuk var – antagligen hade hon insett att Malta skulle ha den sista platsen), för nåt hände där. Vet inte vad.

  Sen vet jag inte vad du egentligen efterfrågar av Norges artister 🙂 Vi kan inte höra samma! 😉 Jag snackade på ett anonymt forum om ESC under sändningen och där hyllades Norges grupp som en av få(!) som ikväll höll ihop det. Någon kallade t.o.m tjejens röst fantastisk 🙂 Och jag håller med, de är grymma!

  Framför allt ikväll när nästan(!) alla underlevererade… jag undrar om nåt var fel på mick/in-ear…

 10. K2

  Det bästa med kvällens semi var att Albanien gick vidare. Hade inga förhoppningar om det. För övrigt svider det fortfarande att Varken Ungern eller Georgien gick vidare från semi 1.

 11. Nathalie

  Pinglan- Tack snälla! Jag uppskattar alltid att läsa dina mycket välskrivna och finurliga tankar även om jag inte alltid håller med rent låtmässigt.

 12. Mikaela

  @Adri Även jag är fascinerad av norskans röst. Tyckte generellt att folk sjöng bra ikväll, mycket bättre än semi 1.

 13. Micke

  @Adri, just nu kanske jag inte minns alla men de som dyker upp i skallen nu om röster som höll så var det Makedonien och Ryssland Irland var helt ok om än lite stelt. Men helt ok som sagt.

  Det som svider mest för mig är att de förändrat Albaniens låt så väldigt. Som den lät i studioversionen så blåste den skiten ur allt annat. Nu är allt nedtonat och när hon väl ska göra något extra då hänger inte musiken med. Fortfarande en av de bästa men långt från det den än gång var.

  Det som gladde mig mest, och nu får ingen missuppfatta, var själva upplägget av programmet. Jag såg ju inte semi 1 så jag vet inte hur det var där men här var inte programledarnas tjat lika extremt jobbigt som det brukar vara. Mellanakterna inte så tråkiga som de brukar osv. Green Room vet jag dock inte för det vägrar jag slösa tid på.

  Adri hör du inte skillnaden på de tre från Norge i studioversion kontra live? För mig är det inte tre artister utan sex stycken

 14. Mats

  Jag känner mig nöjd med kvällen, något överraskande för mig att Albanien gick vidare. Hade gärna sett Armenien eller Litauen i final istället. Kul att alla nordiska länderna gick vidare, jag hoppades men var långt ifrån säker på att Danmark skulle klara det. Blev också glad när Malta ropades upp som sista finalist, ville gärna se den i finalen.

  Nederländerna känns mer och mer som en vinnare på lördag (såg precis att oddset för en nederländsk seger sjunkit ytterligare efter kvällens semifinal), däremot har jag fortfarande svårt att förstå att Ryssland ligger så högt på bettinglistorna. oavsett så har vi en rolig och spännande final att se fram emot på lördag!

 15. Adri

  Micke: Håller med om upplägget! KAN har lyckats med att skapa ett intressant program i år 🙂

  Förstår vad du menar med Irlands “stelhet”, för även om jag tycker hon levererade helt okej rent röstmässigt, så kändes hon lite… “frånvarande” i ansiktsuttryck och kroppsspråk. Men som sagt, jag älskar låten. Hoppas Sarah är nöjd med sin upplevelse och sånt! Jag kommer fortsätta hurra för “22” 🙂

  Sen är jag dock orolig för Ester. Hon hade ju, MINST SAGT, inte Rumäniens stöd i ryggen när hon klev upp på scenen ikväll. Hade hon tagit sig vidare hade hon kanske lyckats vända, men nu misslyckades hon. Hoppas Rumänien inte är för hårda mot henne. Det har jag tänkt på hela ESC-säsongen, trots att jag inte ens gillar låten. “Hoppas nu hon kan bevisa sig för sitt egna land”. Men nu blev det inte så tyvärr. Ajdå.

  Jodå, Micke. Klart jag hör skillnad 🙂 Men det gör man med alla. De träffar toner, de gör sitt! Uppenbarligen hör vi annorlunda! Jag önskar du kunde höra det så som jag, och tydligen många med mig, gör 🙂

 16. JOHANNA

  Efter att både Rumänien, Moldavien och Österrike åkt ut (de tre dom Adri så fint kallar slasklåtar, ett väl hårt ord men de var alla i min botten 5 totalt) så kan jag inte vara annat än nöjd! Bra finalister även om jag gärna bytt Danmark mot Irland eller Litauen. Den är ändå bra och upprör mig inte alls att den gick till final! Bra jobbat alla röstande!

 17. Adri

  Johanna: Vad som däremot hade varit upprörande hade just varit om Litauen tog Danmarks finalplats. Eller vems finalplats som helst 😉 Litauen har gått och blivit ett riktigt retobjekt. Och faktiskt, min nya sistaplats i sin semi.

  Och nu när alla haft egna utvecklingar + liveframträdanden är Litauen min plats 40/41. (Tur för dem att Israel ain’t got nothing going för dem och är cementerade på sistaplatsen hos mig!)

 18. Daniela

  I år vinner Australien! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se