ESC 2019 Schlagerpinglan: Nu när vi har fått fram resultaten från både den första och andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2019 och startordningen avslöjats så kan repetitionerna inför den avgörande finalen inledas.

I dag, fredag, kommer finalen att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det återigen är dags för livesändning klockan 21:00.

Precis som vid semifinalerna så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. De senaste tre åren lades dessa röster INTE samman med lördagens tittarröster utan juryns och tittarnas röster presenterades var för sig, vilket kommer att ske även i år. Hur de olika jurygrupperna röstat får vi däremot inte reda på förrän efter finalen, läs mer om jurygrupperna här.

(Aftonbladet rapporterar att juryn verkar ha fått specialinstruktioner och instruerats att enbart gå efter låtarna, ej det visuella, vid den andra semifinalen efter stora problem på repen, men några officiella uppgifter om detta har jag ännu ej hittat.)

Snabbrepris av finalens tävlingsbidrag i startordning:

RECAP – Grand Final – Running Order – Eurovision 2019” (9:38 – May 16, 2019)

Repetitionsschema fredagen den 17:e maj 2019, Finalen:
13:00-16:00 Dress Rehearsal 1, Finalen
21:00-00:30 Jury Show, Finalen (juryn röstar)
Repetitionsschema lördagen den 18:e maj 2019, Finalen:
13:30-17:05 Family Show, Finalen
21:00-00:30 Eurovision Song Contest 2019: Finalen – LIVE (tittarna röstar)
01:00 => Presskonferens med vinnaren

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se