Nederländerna Den 10:e januari avslöjade TV-bolaget Avrotros att de internvalt sångaren Jeangu Macrooy att få representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2020.

I dag, den 4:e mars, var det premiär för bidraget, som har titeln “Grow” och är en personlig skildring av livets upp- och nergångar, att bli äldre och hitta sig själv, se den officiella musikvideon (som ni kan läsa mer om på eurovision.tv) här nedan:

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“Grow”, Jeangu Macrooy officiell musikvideo
(text & musik: J.A.U. Macrooy, Perquisite)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av “Grow” så är jag väldigt kluven. Jag känner direkt att låten är alltför deppig för min personliga smak men likväl så uppfattar jag den som ganska stämningsfull med en dyster men insiktsfull text som kanske kan fungera om humöret är det rätta. Det ska m.a.o. bli intressant att följa denna låts resa fram till finalen, dit den är förkvalificerad då Nederländerna är årets värdland. 🙂

Sammanfattningsvis så måste jag därför medge att jag är lite smått positivt överraskad av låtvalet och önskar Jeangu Macrooy lycka till i Rotterdam. 🙂

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.


Presenterade ESC 2020-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Shaj“,
Arilena Ara
Storbritannien Storbritannien: My Last Breath“,
James Newman
Spanien Spanien: Universo“,
Blas Cantó
Tyskland Tyskland: Violent Thing“,
Ben Dolic
Tjeckien Tjeckien: Kemama“,
Benny Cristo
Vitryssland Vitryssland: Da vidna“,
VAL
Australien Australien: Don’t Break Me“,
Montaigne
Estland Estland: What Love Is“,
Uku Suviste
Lettland Lettland: Still Breathing“,
Samanta Tīna
Moldavien Moldavien: Prison”,
Natalia Gordienko
Italien Italien: Fai rumore“,
Diodato
Kroatien Kroatien: Divlji Vjetre“,
Damir Kedžo
Armenien Armenien: Chains On You“,
Athena Manoukian
Island Island: Think About Things”,
Daði og Gagnamagnið
Litauen Litauen: On Fire“,
THE ROOP
Grekland Grekland: Superg!rl“,
Stefania
Norge Norge: Attention“,
Ulrikke Brandstorp
Rumänien Rumänien: Alcohol you“,
Roxen
Frankrike Frankrike: The Best in Me“,
Tom Leeb
Serbien Serbien: Hasta la vista“,
Hurricane
Belgien Belgien: Release Me“,
Hooverphonics
Georgien Georgien: Take Me As I Am“,
Tornike Kipiani
Ukraina Ukraina: Solovey“,
Go_A
Israel Israel: Feker Libi“,
Eden Alene
Slovenien Slovenien: Voda“,
Ana Soklič
Schweiz Schweiz: Répondez-moi“,
Gjon’s Tears
Polen Polen: Empires“,
Alicja Szemplińska
Nederländerna Nederländerna: Grow“,
Jeangu Macrooy

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Nämen jag blir snart förbannad. Tar man pulsen på ESC 2020 så är vi på riktigt bara ett steg från komplett död.

  När blev alla helt tända på ballader? Jag hatar inte ballader, men så här jäkla överrepresenterat tror jag aldrig ballader varit. Pulsen måste höjas.

  Snälla sig att detta sömn-år får sällskap av ”Human” och ”Cicciolina” efter helgen!

 2. Mats Wältare

  Wow säger jag den här låten är skit bra och väldigt mörk som jag älskar och hans röst är också skit bra och texten är väldigt deep

 3. Mr A

  En ballad till. Rena 90-talet. Nu beövs nåt upptempo som kan vinna.

 4. Fredrik

  Jag har aldrig varit med om ett sämre esc-år. Fortsätter det så här kan Sverige kamma hem sin sjunde seger. För oavsett vad Sverige väljer kommer det vara ett bra nr och låt. Detta är min åsikt.

 5. Marcus

  Nä, det här var inte jätteroligt. Kompetent, snyggt. Höjer sig ett snäpp mot slutet. Men i år? Balladerna bara fortsätter och fortsätter och fortsätter och fortsätter… När slutar den ena och börjar den andra?

 6. Johanna

  Men den här är ju också skitbra! Tog ett par lyssningar men alltså shit vilken bra låt! Jag tyckte det här året var rätt tråkigt men de fyra sista släppta låtarna har ändrat allt. Nu är det ett gäng riktigt starka låtar med ändå till slut!

 7. Zacke

  Den första halvan av låten är riktigt bra. En av få bidrag i år när jag faktiskt lyssnar på texten och bli berörd. Sen händer något, eller snarare, de händer ingenting. Kanske behövs mer lyssningar, men lite besviken på slutet, efter den starten.

 8. Johanna

  @Adri kommer du inte ihåg 2015 när vi hade typ 13 ballader i rad i startordningen i finalen? DÅ var det många ballader på riktigt….nu är det ju precis lagom många i mitt tycke!

 9. Micke

  Har bara lyssnat en gång så jag är långt ifrån ett slutligt omdöme. Min första känsla dock att det var ett väldigt mysigt bidrag men att lyftet jag väntade på uteblev. Kanske hittar lyftet när jag lyssnar vidare. Mysigt var det i alla fall

 10. Micke

  Johanna är helt med på samma bana som du. Georgien, Israel, Schweiz och Nederländerna har höjt detta år flera pinnhål. Tyvärr ned ett steg igen iom Österrikes bidrag men den kände jag redan till så ingen chock där

 11. Engsla

  Hamnar på övre halvan för min del. Visst det är ännu en ballad, men den här sticker ut lite såtillvida att den är ganska bra 🙂 Blir lite fundersam över hur den kommer att te sig på en stor scen, men med tanke på covid-19 så kanske allt bara blir liten tv-studio utan publik, och då kan ju allt hända 😛

 12. Engsla

  Det vore ju ett intressant nytt grepp. Liten scen, bara en mic och förinspelad musik. Undrar vem som skulle ta hem det hela då?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se