ESC2020 Schlagerpinglan: Jag avslutar min genomgång av de nationella ESC 2020-låtuttagningarna med att rangordna mina favoriter från de olika uttagningarna (en låt/land).

Min genomgång har bestått utav sex delar (del 1del 2del 3del 4del 5del 6) och nu när de ska sammanfattas så märker jag att jag ändrat uppfattning ang. vissa topp-tre vilket syns då Kroatien får representeras av Damir Kedžo trots min inledande topp-tre med Colonia i topp.

Här nedan ser min personliga topp-24-lista vad gäller de bidrag (ett per land) som valts ut genom nationella låtuttagningar inför Eurovision Song Contest 2020, så¨som jag uppfattar låtarna i dag. Klicka på flaggorna för info om respektive vinnar-bidrag, uttagningsresultat m.m..

Schlagerpinglans favorit i de nationella ESC 2020-uttagningarna

Oči meduze”, Andrija Jo – 4:a i Serbiens “Beovizija 2020”

Schlagerpinglans Topp-24 – Nationella ESC 2020-uttagningar (20-05-24)

1. Serbien Serbien Oči meduze”, Andrija Jo live
2. Vitryssland Vitryssland Pour Lui”, Parade of Planets live
3. Kroatien Kroatien Divlji Vjetre”, Damir Kedžo live
4. Italien Italien Viceversa”, Francesco Gabbani live
5. Ukraina Ukraina Savior”, Oleksandr Poriadynskyi live
6. Sverige Sverige Kingdom Come”, Anna Bergendahl live
7. Finland Finland Looking Back”, Aksel Kankaanranta live
8. Norge Norge One Last Time”, Rein Alexander live
9. Tjeckien Tjeckien Wanna Be Like”, Elis Mraz ft. Čis T live
10. Albanien Albanien Me Tana”, Elvana Gjata live
11. Israel Israel Feker Libi”, Eden Alene live
12. Estland Estland Majakad”, Synne Valtri feat. Väliharf live
13. San Marino San Marino Freaky”, Senhit live
14. Danmark Danmark Ville ønske jeg havde kendt dig”, Emil live
15. Slovenien Slovenien Femme Fatale”, Imset live
16. Armenien Armenien Save Me”, TOKIONINE live
17. Moldavien Moldavien Moldoviţa”, Valentin Uzun si Irina Kovalsky live
18. Island Island Oculis Videre”, Iva live
19. Portugal Portugal Passe-Partou”, Bárbara Tinoco live
20. Australien Australien Together”, Mitch Tambo live
21. Litauen Litauen Playa”, Twosome live
22. Polen Polen Ufaj mi / Count On Me”, Kasia Dereń live
23. Lettland Lettland Impossible”, Markus Riva live
24. Rumänien Rumänien Beautiful Disaster”, Roxen live

Schlagerpinglan: Som synes av listan ovan där jag fetstilsmarkerat alla vinnare så är det endast fyra av de 24 länderna som jag tyckte “valde rätt“, vilket inte är ett alltför roligt facit.

Då måste jag även påpeka att både i fallet med San Marino (en artist – två låtar) och Israel (en artist – fyra låtar) så var det frågan om “små” segrar för mig då det inte fanns så mycket att välja mellan och jag vid tillfället inte var så förtjust i några av dem. Även Kroatiens final vanns utav ett bidrag som jag vid tillfället inte hade som favorit.

Lyckligtvis så ändrade jag åsikt under finalens gång i Finlands final vilket gjorde att jag fick uppleva i alla fall en personlig favorit-vinst 2021. Inte mycket, men bättre än inget. 😀

Visserligen följer jag uttagningarna för att jag tycker att det är roligt och jag vill hitta ny, bra musik… men det är något speciellt med att följa en favorit fram till seger. Nåja, med ett sådant magert resultat 2020 så kan ju 2021 bara bli bättre. 😀

Samtliga utvalda ESC 2020-bidrag (i den ordning de valdes ut / presenterades) hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020“. (Vill ni i stället se dem i semifinalsordning så hittar ni den sammanställningen, inkl. olika versioner på låtarna, här.)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2020: De nationella uttagningarna – Topp-24”

 1. Adri

  Ja. Jag laddade upp en liknande lista nyligen. Men här kommer då min variant av denna lista.

  Topp 24 personliga uttagningsfavoriter:

  1. Sverige (Dotter – Bulletproof)
  2. Australien (Jaguar Jonze – Rabbit Hole)
  3. Finland (Erika Vikman – Cicciolina)
  4. Danmark (RoxorLoops & Jasmin Rose – Human)
  5. Lettland (ANNNA – Polyester)
  6. Ukraina (Go_A – Solovey)
  7. Rumänien (ROXEN – Beautiful Disaster)
  8. Israel (Eden Alene – Feker Libi)
  9. Armenien (Athena – Chains on you)
  10. Island (IVA – Oculis Videre)
  11. Polen (Alicja – Empires)
  12. Portugal (Barbara – Passe-Partout)
  13. Italien (Elodie – Andromeda)
  14. Estland (Jaakup – Beautiful Lie)
  15. Tjeckien (We All Poop – All the Blood)
  16. Litauen (Aiste – Unbreakable)
  17. Norge (Rein Alexander – One Last Time)
  18. Vitrysslan (Burning Again)
  19. Albanien (Elvana – Me Tana)
  20. Moldavien (Moldovita)
  21. Kroatien (Zidina)
  22. San Marino (Obsessed)
  23. Serbien (EJO – Traj)
  24. Slovenien (Verjamem Vase)

 2. Engsla

  Ojojoj… Vilket hästjobb det är att lyssna igenom alla låtarna igen och försöka ranka dem! Men kul 🙂 Några av mina favoriter var riktigt usla live, så jag har helt enkelt valt att ranka efter den version jag tycker om 🙂
  I några nationella finaler har jag inte hittat en enda låt jag gillar, så då fick det bli den jag blivit mest tillvand vid antar jag. Måste ju skriva någonting. Egentligen är det bara de första elva låtarna som jag har i någorlunda ordning, resten fick bli lite hur som. Svårt att rangordna det som man är likgiltig inför. Polen sitter säkert sist i alla fall 🙂

  Topp 24

  1 “Eden“, Rancore, Italien
  2 “Tave čia randu“, Gabrielius Vagelis, Litauen
  3 “Divlji vjetre“, Damir Kedžo, Kroatien
  4 “Oculis Videre“, Iva, Island
  5 “Bulletproof“, Dotter, Sverige
  6 Jaguar Jonze – “Rabbit Hole“, Australien
  7 “All The Blood (Positive Song Actually)“, We All Poop, Tjeckien
  8 “Videomäng” – Renate, Estland
  9 “Medo de sentir“, Elisa, Portugal
  10 “Solovey“, Go-A, Ukraina
  11 “Yes“, Ben & Tan, Danmark
  12 “Ankth“, Kanita, Albanien
  13 Geirmund – “Come Alive”, Norge
  14 “Looking Back“, Aksel Kankaanranta, Finland
  15 “Alcohol you“, Roxen, Rumänien
  16 “Feker Libi”, Eden Alene, Israel
  17 “Da vidna“, VAL, Vitryssland
  18 “Chains On You“, Athena Manoukian, Armenien
  19 “Freaky”, Senhit, San Marino
  20 “Baš, baš“, Naiva, Serbien
  21 “Moldovița“, Valentin Uzun & Irina Kovalsky, Moldavien
  22 “Nisi sam” Simon Vadnjal, Slovenien
  23 “Heart Beats“, Katrīna Dimanta, Lettland
  24 “Empires“, Alicja Szemplińska, Polen

 3. Schlagerpinglan

  @Engsla, Ja, det blir ju en del låtar att lyssna igenom. 😀 Jag är i alla fall glad att jag gjorde det, för nu känns det som att jag fått ut vad jag kan av denna säsong. Även om jag fortfarande har en del inlägg kvar att göra om ESC 2020 så är det trevligt att kunna blicka framåt och inte sakna den uteblivna tävlingen alltför mycket. 🙂

 4. Engsla

  Pinglan, jag håller med. På det här sättet känns det ju heller inte som att jag missat några guldkorn därute som legat och gömt sig i skymundan 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se