Armenien Armeniens TV-bolag AMPTV har meddelat att de drar sig ur Eurovision Song Contest 2021. P.g.a. händelser som inträffade efter deltagarbekräftelsen så se de det som omöjligt, trots ansträngningar, att få fram ett bidrag i tid till tävlingen.

Här nedan följer uttalanden från AMPTV och Martin Österdahl (ESC:s Executive Supervisor) om Armeniens avhopp från ESC 2021:

TV-bolaget AMPTV:s uttalande:

“After careful and detailed discussions, the Public Television Company of Armenia has decided to withdraw from the Eurovision Song Contest 2021, considering the latest events, the shortness of production time as well as other objective reasons that make the proper participation of Armenia at ESC 2021 impossible.”

Martin Österdahl:s uttalande:

“The EBU (European Broadcasting Union) community is deeply sorry that AMPTV has decided to withdraw from participating in this year’s Eurovision Song Contest. Armenia have a great record at the Eurovision Song Contest and always bring excitement and quality performances to the stage. We understand the reasons for their withdrawal and we will miss their hard working and professional delegation in Rotterdam. We very much hope to welcome Armenia back in 2022.”

(Källa: eurovision.tv)

Armeniens bidrag i Eurovision Song Contest 2020

Chains On You“, Athena Manoukian

Schlagerpinglan: Eftersom det de senaste sju åren alltid varit någon förändring av deltagarlistan efter att den presenterats så kommer tyvärr denna nyhet inte som någon större överraskning, även om jag inledningsvis misstänkte att Vitryssland skulle bli huvudperson i det årliga dramat. Jag uppdaterar sammanställningen nedan, beklagar det inträffade och hoppas att Armenien finns med på deltagarlistan 2022.

Som det ser ut nu så kommer 40 bidrag att tävla i Rotterdam 2021, se semifinalsindelningen (med samtliga nu kända bidrag utplacerade) här. Förhoppningsvis är detta det sista avhoppet som kommer att rapporteras inför ESC 2021 då de flesta länder verkar vara på upploppet vad gäller sina ESC-förberedelser.

De länder som det är störst frågetecken vid för tillfället är Vitryssland, Polen och Ryssland, där det visserligen förekommer många rykten men inte så överdrivet med officiella uttalanden. Vi får vänta, se och hoppas på det bästa.

Hur de officiella ESC-deltagarlistorna förändrats efter presentationen:
År Datum Ursprunglig lista Årliga ESC-dramat Uppdaterad lista
2021: 26:e oktober 41 länder 5/3 => Armenien drar sig ur 40 länder(?)
2020: 13:e november 41 länder 18/3 => ESC 2020 ställs in! 0 länder
2019: 7:e november 42 länder 27/2 => Ukraina drar sig ur 41 länder
2018: 7:e november 42 länder 7/11 => Makedonien läggs till 43 länder
2017: 31:a oktober 43 länder 13/4 => Ryssland får ej delta 42 länder
2016: 26:e november 43 länder 22/4 => Rumänien tas bort 42 länder
2015: 23:e december 39 länder 10/2 => Australien gör debut 40 länder
2014: 9:e januari (minst) 36 länder 17/1 => Slovenien bekräftar 37 länder

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Armenien drar sig ur Eurovision Song Contest 2021”

 1. Schlagerpinglan

  @Pato, Detta är förmodligen det sista du kommer att höra från mig, och det är mest för hjälpa dig och för att få att andra att förstå allvaret i att jag svartlistat dig och inte lockas att tro på vad du än må skriva om mig på andra sidor. Det spelar ingen roll om du kallar dig Pato eller försöker dig på en nystart under namnen Nico eller Ayham – dina kommentarer kommer aldrig att accepteras här. Jag har inte tid att korrekturläsa dina kommentarer, jag kommer aldrig att acceptera alla din påhopp och löjliga rasism-anklagelser och jag tolererar absolut inte dina äckliga förolämplingar och våldtäkts-hot (som jag egentligen borde polisanmäla). Jag märker att du gärna skyller allt på alla andra men saknar förmåga att ta något ansvar för dina egna kommentarer. Mitt råd är att du tar ett djupt andetag och funderar på vad du håller på med. Du har uppenbarligen ett stort ESC-intresse – ta vara på det och försök att dela med dig av det på ett sätt som inte skadar andra. Jag är en obotlig optimist och hoppas därför att du förr eller senare inser vilken skada du gör och väljer en annan väg. Jag önskar dig (genuint) lycka till då jag inte önskar någon annan blogginnehavare att behöva uppleva det jag gått igenom de senaste dagarna.

 2. Johanna

  @Pinglan fy för folk som inte kan uppföra sig ordentligt och heder till dig som inte tolererar detta. Hoppas du finner kraft i alla andra fina kommentarer du får och förtjänar här! Din blogg är min mest besökta sida från December-maj varje år och jag beundrar ditt engagemang här! Låt inte de här kommentarerna förstöra för dig!

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag tackar för den uppmuntrande kommentaren och även om jag egentligen vet att jag gör rätt så känner jag mig taskig som inte låter uppenbart ESC-intresserade personer få ta del av samtalen här. Men man får ju trots allt dra gränsen någonstans och inte tillåta ett fåtal personer att förstöra för alla andra.

 4. Micke

  @Pinglan vad tråkigt… Jag gillade ju honom och hans kommentarer. Visste inte att det var så illa. Vad du än gör ta inte åt dig av sånt där Pinglan. Män som brukar våld mot kvinnor, eller ens tänker tanken är det lägsta jag vet. För mig är det inte ens värda att kallas män. För mig som man är kvinnan det största i livet. Det som gör livet värt att leva. Vad jag än gör i livet så är hennes välbefinnande det viktigaste. Allt som har med våldtäkt och våld mot kvinnor är i första hand ett angrepp mot kvinnor men även mot mig som man.

  Jag har hela tiden detta mellan dig och honom suttit och hoppats på att det ska lösa sig mellan er. Att han skulle skriva här igen på normalt sätt. Nu inser jag att det var värre än jag hade en susning om.

  Oavsett vilket Pinglan. Har sagt det tidigare och säger det igen. Du är hela anledningen till att jag fortfarande finns kvar i ESC-bubblan. Din fantastiska blogg och ditt sätt att ha bra gäster här är unik på bloggar. Har aldrig sett något liknande på bloggar. Jag älskar din blogg och ditt sätt att sköta den på. Om bara inte robotdansare och liknande helt tar över så blir jag definitivt kvar.

  Jag vet faktiskt inte hur länge jag varit på bloggen men jag tror jag hoppade in 2010/2011. Där nångång men jag är inte säker. Alltså runt 10 år och det har varit ett fantastiskt nöje all the way. Även om jag önskade det fanns lite fler folk här som tjatar på som jag och Adri 🙂 Lite korta kommentarer ibland men det är givetvis upp till individen.

  Hur som helst. Än en gång

  TACK FÖR EN FANTASTISK BLOGG 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag håller med, jag gillar variationen av korta och mer ingående kommentarer och uppskattade att det dök upp ytterligare en som var lite mer mångordig… men vissa saker kan man helt enkelt inte acceptera. Jag vet att det mesta skrevs i frustration och försöker att inte ta åt mig, men förstår ärligt talat inte hur man är funtad som människa när man uttrycker sig på det viset.

  Nåja, vatten under bron… eller hur uttrycket nu än lyder. 😀

 6. Engsla

  Det är alltid lika tråkigt när man stöter på dem som kräver respekt från andra, men inte själva har någon att ge.

  Extra tråkigt är det när det är någon som verkade ha något att tillföra här, om hen bara tagit till sig de regler som gäller. Inga överdrivet konstiga regler det rör sig om heller. Det är mycket tack vare dem jag fortsatt följa din blogg, och senare även börjat posta kommentarer här. Finns alldeles för många “skrik-högst”-sidor därute. Det här är lite som en oas i allt elakt som finns på nätet 🙂

  Nu vet jag inte vad Pato skrev (och det har jag inte heller med att göra) men det är inte att vara taskig när man blockar någon från bloggen, och inte heller om man polisanmäler hot och trakasserier när/om de dyker upp. Ingen ska behöva ta emot sådant, inte ens av någon som är frustrerad på en blogg. Men du vet naturligtvis redan allt det där 🙂

  Tack för att du finns och orkar! Kram 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Engsla, Mmm… vill man uppmuntra olika åsikter så måste man ju tillåta andra uttryckssätt än de man själv är van vid men det finns ju gränser och när det helt plötsligt eskalerar till saker som inte bara är rejält stötande utan även är åtalbart så finns det inte mycket att välja mellan.

  Förhoppningsvis gör inte detta att andra tvekar att kommentera, jag har inte så stränga krav här utan det handlar bara om vanligt folkvett. 🙂

 8. Adri

  Som du själv skriver, Pinglan. Du har inte direkt ett komplext regelverk man måste förhålla sig till. Det är inte svårt att vara en vettig person 🙂 Om någon inte kan följa ens de enklaste av regler, så är det ingen som kommer döma någon för att de svartlistar och blockar.

  Detta är din plattform i första hand, du bestämmer 🙂

  Som de andra varit inne på, din blogg är väldigt bra och väldigt viktig för oss riktigt ESC-intresserade. Jag hoppas de som inte kan låta bli att vara otrevliga (väldigt milt uttryckt), helt enkelt drunknar i de andra trevliga kommentarerna! För vi är många vid din sida! 🙂

 9. Zacke

  Styrka till dig Pinglan! Är verkligen bedrövligt att vissa inte kan ha en respektfull ton. Tycker du har en oerhört bra blogg, med mycket fakta i kombination med hög respekt till alla artister och bidrag. Keep up the good work!

 10. Patrik

  Bra rutet Pinglan man ska inte tolerera att man blir utsatt för trackasserier och hotelser här inne på ditt egna forum , för det är inte okej alls att någon beter sig svinigt mot dej .Du har en bra forum för oss som älskar schlagermusik och diskuterar schlagermusik på ett mer seriöst och vettigt sätt för annars har detta forum varit tack och lov befriad från såna typer av dumheter som påhopp,trackasserier och hot och jag tycker att man ska hålla sig till det gällande ämnet som gäller schlagermusik här på ditt forum jag och vi andra ger dig vårat fulla stöd till 100 procent .

 11. Patrik

  Om jag vore i dina kläder @Schlagerpinglan så skulle jag satsa på att polisanmäla den person som har signaturnicken “Pato” för olaga hot eftersom “Pato” vräkte ur sig våldtäktshot som var riktad mot dig och att man i polisanmälan mot “Pato” ta med förtal,ofredande,förolämpning,ofredande med mera .

 12. Schlagerpinglan

  @Patrik, Tack för omtanken, men jag ser det hela som avslutat och blickar framåt i stället.

 13. K2

  Det är vettigt som du säger att lägga ner och hoppas du kan skaka av dig det här “onödiga” problemet som dränerar en på energi. Den behövs sannerligen till allt arbete och all tid till att driva detta utmärkta forum.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se