SverigeSchlagerpinglan: Efter fyra deltävlingar av Melodifestivalen 2017 har vi 8 bidrag som kommer att duellera i Andra Chansen i Linköping den 4:e mars i hopp om att få en av de 4 finalplatser som står på spel. Vilka bidrag och dueller det rör sig om ser ni här nedan:

Melodifestivalen 2017 – Andra Chansen-duellerna – Linköping, 4:e mars:
Duell 1:
1. Gotta Thing About You“, Felix, Oscar & Omar / FO&O
2. Road Trip“, De Vet Du
Duell 2:
3. När ingen ser“, Axel Schylström
4. I Don’t Give A“, Lisa Ajax
Duell 3:
5. Her Kiss“, Boris René
6. Hearts Align“, Dismissed
Duell 4:
7. Kiss You Goodbye“, Anton Hagman
8. Statements“, Loreen

Schlagerpinglan: Om jag personligen får lov att välja vilka artister som ska få de sista fyra finalbiljetterna så lutar jag i nuläget åt att jag givit dem till De Vet Du, Lisa Ajax, Dismissed och Anton Hagman men jag behöver nog ta mig en liten funderare där då inga av duellerna känns riktigt självklara. 🙂

Vi kan lika gärna även ta en snabb titt på de åtta bidrag som är klara för finalen av Melodifestivalen 2017 och som nu är fria att lyssnas på:

Melodifestivalen 2017 – Finalen – Stockholm, 11:e mars:
Hold On“, Nano
Wild Child“, Ace Wilder
A Million Years“, Mariette
Good Lovin’“, Benjamin Ingrosso
I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
Boogieman Blues“, Owe Thörnqvist
As I Lay Me Down” – Wiktoria
En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)” – Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
(Andra Chansen-bidrag)
(Andra Chansen-bidrag)
(Andra Chansen-bidrag)
(Andra Chansen-bidrag)

Deltävlingsresultat Melodifestivalen 2017:
deltävling 1deltävling 2deltävling 3deltävling 4

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Sverige i ESC 2017“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Vilka bidrag tävlar i Andra Chansen 2017?”

 1. Adri

  Mina personliga vinnare:
  -FO&O
  -Lisa Ajax
  -Dismissed
  -Loreen

  Med detta sagt gillar jag även Boris René, Axel Schylström och Anton Hagman… men deras respektive motståndare är starkare tyvärr! 🙂

  Vilka jag tror vinner:
  -De Vet Du (dock väldigt jämn match tror jagj
  -Axel Schylström
  -Boris René (tror också denna duell blir jämn)
  -Anton Hagman (attraktiv kille med smittsam låt och gitarr, och förmodligen har rösten frisknat. Då finns det väldigt goda förutsättningar för honom!)

 2. Johanna

  Eftersom Anton Hagman har den enda låten jag gillar här är det lite surt att han med all säkerhet kommer åka ut. I övrigt tippar jag att Dismissed är helt körda…..Fo and O vinner med knapp marginal och Lisa spöar Axel (i den jämnaste matchen)

 3. Mikaela

  Jag gissar Fo &o, Boris, Axel och Loreen

 4. Marcus

  Loreen mot Anton, två av årets bästa låtar! Ibland hatar jag CB…

  I övrigt åker nog mina favoriter (Axel, FO&O) ut mot betydligt svagare utmanare. Den kvarvarande duellen är på alla sätt ointressant imo.

 5. Fredrik

  Ibland ifrågasätter jag hur CB sätter ihop duellerna. Jag menar var ligger logiken i att sätta Loreen mot Anton Hagman? Är de ens det minsta lika varandra? Det känns som CB VILL mest ha Loreen vidare. Jag vet det är en 3a mot en 4a han sätter duellerna i men ändå.

 6. Adri

  Jag är ok med både Loreen och Anton Hagman som finalister, lite starkare stöd för Loreen och hennes 10/10-nummer dock.

  Jag verkar dock vara den enda som inte tror på henne. Tror hennes låt kommer uppfattas som svår och eventuellt t.o.m seg bredvid Antons.

  Sen behöver väl inte duellanterna vara lika varandra? Jag tycker det är kul med extra kontraster. Hade Owe Thörnquist gått till andra chansen hoppas jag verkligen han hade fått möta De Vet Du. Det hade varit underhållande! 😀

 7. Mikaela

  Tror inte Lisa spöar Axel. Hans låt var lättillgänglig, medan hon framstår som egenkär med de där selfiesarna i bakgrunden och för grov text.

 8. Lukas

  Jag längtar redan till finalen, kanske för att jag efter Loreens andra chans nu får segervittring för Nano. De två har länge kämpat nos mot nos enligt oddsmakarna, men efter Loreens omväg via AC, hon kommer nå finalen, det är jag rätt säker på, tror jag det kan bli tufft för henne i finalen.

  Heja Nano!

 9. Adri

  Är jag den enda som inte tror Nano kommer vinna? Verkar som det.

  Tror han kommer vinna svenska folkets röster, men får nog nöja sig med någonstans runt tredje eller fjärdeplats hos internationella juryn. Jag tror vinsten står mellan tre kandidater: Mariette, Nano och Wiktoria.

  Andra chansen-kandidaterna kan säkert få till några riktigt härliga nummer i finalen och eventuellt kan någon av dem få en placering på övre halvan i alla fall, men ingen av dem ska nog ses som en vinnarkandidat 🙂

 10. Marcus

  Jag är helt med dig Adri. Jag tror (och hoppas) att juryn kommer sänka Nano – hur bra låten än är funkar det inte med en anonym artist som man dessutom gömmer i scenmörkret och sen sätter fokus på kören. Jag vill tro att juryn kommer att premiera Mariette, och Loreen om hon nu kommer så långt. Det också de tre jag tror slutsegern står emellan, jag kan inte se hur någon annan ens skulle kunna vara nära toppstriden.

 11. Veronica

  Jag är riktigt nöjd med finalfältet förutom Benjamin Ingrosso Och Robin Bengtsson som jag inte förstår vad de har där att göra. Av de som är i andra chansen finns det ingen jag bryr mig direkt. Ska i så fall vara de i fjärde duellen men de möter ju varandra så då är det ju kört

 12. Johanna

  OM inte Nano, Wiktoria och Mariette är topp 3 blir jag mycket besviken! De andra är ju ljusår efter…..

 13. Lukas

  Jag hoppas ju bara att Nano vinner. Oddsmakarna håller iofs med mig, de sätter honom i topp med Wiktoria som tvåa. Mariette hittar man först på sjätte plats.

 14. Adri

  De sexton som är kvar i tävlingen ser jag såhär:

  Drömvinnaren:
  Mariette

  Representant att vara stolt över:
  Wiktoria
  Ace Wilder
  Lisa Ajax
  Loreen
  Jon Henrik & Aninia
  Nano

  Resten är nödvändigtvis inte dåliga (Dismissed och Anton Hagman gillar jag till exempel) men inga jag vill skicka till Kiev! 🙂

  Vet att oddsenr på Nanos sida men man vet aldrig 🙂 Oddsen sa att Frankrike skulle vinna 2011… de kom på 15e plats! Så det är kul att spekulera utifrån odds men man ska nog ta de med en och annan deciliter salt 🙂 det gör jag i alla fall!

 15. hej

  Den första och den tredje duellen kan jag tänka mig att se vem som helst gå vidare. Men i den andra duellen ser jag gärna Axel Schylström gå vidare, eftersom Lisas låt känns som en låt man hört förut på topplistan.
  I fjärde duellen ser jag gärna Loreen gå vidare, men om samma fråga ställts efter att jag hört Loreens snutt för första gången hade jag helt klart sagt Anton Hagman. Men efter att jag såg framträdandet i deltävlingen märkte jag en stor växarpotential, och den hade redan hunnit växa, så jag har lyssnat på den flera gånger för att ta in intrycken, och jag hörde och såg en bra helhet. Det här är inte min mellofavorit so far, men om Loreen vinner finalen kan jag fortfarande ändå känna mig nöjd, min favorit i andra chansen.

  Jag tippar dock att följande händer:
  FO&O vinner första duellen, men den blir jämn
  Lisa Ajax vinner den andra duellen
  Boris René vinner den tredje duellen
  Anton Hagman vinner den sista duellen

  Men i finalen är mitt förstahandsval Nano, mitt andrahandsval Mariette, och om Loreen går till final skulle hon vara mitt tredjehandsval. Men alla andra finalister so far är också ganska bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se