ESC 2019 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar finalen av Eurovision Song Contest 2019 och några timmar senare så får vi äntligen veta vem som kommer att stå som den slutlige segraren.

Mina tidigare gissningar i år har gått ungefär som vanligt (7 rätt av 10 vid den första semifinalen och 8 rätt av 10 vid den andra semifinalen), vilket inte är så värst imponerande. Därför tittade jag lite på hur jag brukar gissa när det gäller ESC-vinnarna och i de flesta fallen så brukar jag låta mina gissningar färgas av mina egna förhoppingar… vilket så här långt aldrig visat sig vara en bra idé och något jag försökt att undvika i år.

Efter många om och men så har jag dock kommit fram till ett resutat:


Arcade“, Duncan Laurence – Nederländerna

Schlagerpinglan tror på följande topp-fem i Eurovision Song Contest 2019:
Vinnare:
Nederländerna Nederländerna Arcade“, Duncan Laurence
Plats 2-5: (inte nödvändigtvis i resultatordning)
Australien Australien Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
Italien Italien Soldi“, Mahmood
Sverige Sverige Too Late For Love“, John Lundvik
Schweiz Schweiz She Got Me“, Luca Hänni

Uppdaterat (efter några minuter): Oops… jag glömde helt bort Frankrike… jag hade tänkt ha med “Roi” bland topp-bidragen. Nåja, jag kan inte hålla på och ändra gissningen… lagt kort ligger… och kanske visar det sig att gissningen stämmer bättre in med verkligheten så här? Vi får väl se. 🙂

Schlagerpinglan: Med tanke på hur min egen personliga final-favorit-lista ser ut så är det inte riktigt så här jag önskar att kvällen ska sluta… men eftersom det historiskt sett brukar bli storfavorits-segrar de år som jag inte står bakom dem så tyder ju allt på att favoriten håller i år. 😉 Om några timmar vet vi. 😀

Se även: “Några tankar om den första semifinalen” – “Några tankar om den andra semifinalen

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2019: Dags att gissa vinnaren”

 1. Mats Waltare

  Jag är exalterad att se finalen på ESC 2019 och jag håller tummarna att min favorit Nederländerna vinner

 2. Schlagerpinglan

  @Mats, Som sagt, jag tycker riktigt bra om låten och kommer inte att att tycka att det är “fel” låt som vinner om det skulle bli Nederländerna som tar hem vinsten, tvärtom så vore det ganska roligt efter att de skickat så pass många starka bidrag den senaste tiden. Helt nöjd hade jag däremot inte blivit, men det är roligt att se att det finns de som faktiskt placerar bidraget högst upp. 🙂

 3. Mats

  Mitt topp-5 tips

  1. Nederländerna
  2. Schweiz
  3. Italien
  4. Sverige
  5. Australien

  Inga stora överraskningar direkt, Australien är ingen personlig favorit men jag har en känsla av att den gå hem hos juryn framförallt. Schweiz har ju avancerat ordentligt på bettinglistorna de senaste dagarna och kan få en riktig topplacering ikväll.
  Några andra som ev. kan hota toppkvintetten är Azerbajdzjan och Ryssland, jag tror ingen av dem är någon segerkandidat men möjligen topp-5. Snart börjar det, ska bli riktigt kul.

 4. Mikaela

  Tippar såsom tidigare:
  1. Nederländerna
  2. Australien
  3. Schweiz
  4. Ryssland
  5. Azerbajdzjan

  Sverige 6-10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se