Happy Eurovision 2019!

2019-05-18 (lördag)

ESC 2019 Schlagerpinglan: Då vi nu närmar oss finalen av Eurovision Song Contest 2019 så vill jag ta tillfället i akt och tacka alla er läsare som läst och/eller kommenterat under den gångna säsongen för ert engagemang i denna blogg och önska er en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 😀

Här nedan har jag samlat lite länkar som eventuellt kan vara av intresse inför finalen:

Samlade länkar med ESC-2019-final-anknytning:
♥ “Allt inför finalen av Eurovision Song Contest 2019
♥ “Information om jurygrupperna
♥ “Dags att gissa vinnaren
♥ “Schlagerpinglans final-favoriter
♥ “Oddsen på finalmorgonen
♥ “Presentationer av bidragen till Eurovision Song Contest 2019
♥ “Resultatet av OGAE International ESC Poll 2019

Schlagerpinglan: Ja, då var alla förberedelserna klara och det återstår bara att invänta showen, hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 😀

Om allt fungerar som det är tänkt så återkommer jag efter finalen med både resultat och några spontana efter-finalen-känslor medan ett lite mer genomtänkt final-inlägg (där jag antingen hunnit landa eller smälta ett mindre trevligt resultat) kommer under söndagen. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Happy Eurovision 2019!”

 1. Linnea

  Så det handlar inte om att Christer björ kman låg bakom att Sverige vann hos juryn medan norska superviser jan Ove låg bakom att Norge vann hos tittarna?
  Å andra sidan det borde väl vara en massa andra personer också som övervakar röstningen eller?

  Känns så ovanligt konstigt resultat.

  Vad tror du?
  Inget talade för Norge hos tv-tittarna

 2. JOHANNA

  Efter att ha varit ett esc-fan i 25 år har det nu äntligen hänt! Min favorit vann och I stort sett alla från min topp 10 hamnade i topp 10. Skull vilja säga att det är det bästa resultatet någonsin!

 3. Adri

  Egenberöm luktar illa, men jag skiter i det just nu för jag tippade ändå rätt i slutändan på flera punkter:

  • Det blev en dragkamp topp 2 mellan NL och ITA
  • Sverige blev exakt 6a
  • Norge skrällde rejält!
  • Nordmakedonien was a great success med juryn, medan tittarna svek rejält

  Ok, inte jättemärkvärdigt. Men jag är nöjd med mina tidiga spaningar där ändå 😉

  Annars då? En del bra resultat. En del resultat jag inte alls håller med om! 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Grattis! 😀 Själv befinner jag mig i ett mellanland där jag är besviken över att mina favoriter inte vann… men samtidigt är glad över att vinnaren trots allt (för en gångs skull) är ett bidrag som jag tycker om. 😀

 5. Linnea

  Hur kunde Norge vinna hos tittarna? Inget talade för det

 6. Jan-Åke

  Norge var min favorit i år. Jag gillade även Australien, Island, Cypern och Schweiz. En besvikelse att inte Polen kom med till final. Jag hade dem som tvåa bland alla årets låtar. Jag fortsätter att tycka att jurygrupperna skulle plockas bort och att tittarna ska få hela makten.

 7. Schlagerpinglan

  @Linnea, Norge har varit en av favoriterna hos ESC-fansen men tydligen gick de hem hos betydligt fler grupper än så.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag håller med. 😀 När jag för en gångs skull slutade att tippa med hjärtat och i stället såg till vilka fakta som låg framför mig så fick jag rätt i mitt tippande. Inte för att jag blir gladare för det… men jag fick rätt i alla fall. 😉

 9. Schlagerpinglan

  @Jan-Åke, Själv tycker jag att det är bra att det finns en balans mellan tittar- och jury-rösterna men att det finns väldigt mycket som kan göras för att förbättra det hela.

 10. Linnea

  För liksom 15 plats hos juryn och sedan första plats hos tittarna känns lite väl konstigt med mera

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se