Schlagerpinglan: Håll koll på vad som händer i Eurovision-världen med hjälp av nedanstående schema som uppdateras allt eftersom. Här ser ni de (flesta) ESC 2019-händelser som inträffar under vecka 10, d.v.s. 4:e – 10:e mars:

(Förra veckans ESC-händelser och resultat hittar ni här: v. 9-schema)

Veckoschema – Eurovision Song Contest 2019 – v. 10

Tisdag – 5:e mars
Cypern Cypern: Internval – Tamtas “Replay” presenteras
20:00 CET (se “Cyperns Eurovision-bidrag 2019)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Internval – Datumet för presentationen avslöjas
(se “Internvalspresentation den 8:e mars)
Onsdag – 6:e mars
Grekland Grekland: Internval – Katerine Duskas “Better Love” presenteras
21:00 CET (se “Greklands Eurovision-bidrag 2019)
Torsdag – 7:e mars
Schweiz Schweiz: Internval – Luca Hännis “She Got Me” presenteras
17:00 CET (se “Schweiz Eurovision-bidrag 2019)
Nederländerna Nederländerna: Internval – Duncan Laurences bidrag presenteras
19:10 CET (se “Nederländernas Eurovision-bidrag 2019)
Vitryssland Vitryssland: Nationell UttagningFinal
20:00 CET (se “Vitrysslands Eurovision-bidrag 2019)
San Marino San Marino: Internval – Serhats bidrag presenteras
22:30 CET (se “San Marinos Eurovision-bidrag 2019)
Fredag – 8:e mars
Österrike Österrike: Internval – Paendas “Limits” presenteras
07:40 CET (se “Österrikes Eurovision-bidrag 2019)
Irland Irland: Internval – Internvalet presenteras
09:00 CET (se “Irlands Eurovision-bidrag 2019)
Polen Polen: Internval – Tulias bidrag presenteras
17:00 CET (se “Polens Eurovision-bidrag 2019)
Makedonien Makedonien: Internval – Tamara Todevskas “Proud“ presenteras
19:30 CET (se “Nordmakedoniens Eurovision-bidrag 2019)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Internval – Internvalet presenteras
(se “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2019)
Lördag – 9:e mars
Ryssland Ryssland: Internval – Sergey Lazarevs bidrag presenteras
17:00 CET (se “Rysslands Eurovision-bidrag 2019)
Sverige Sverige: Melodifestivalen 2019Final (Stockholm)
20:00 CET ( se “Inför finalen) (se “Resultatet: Finalen av Melodifestivalen 2019)
Söndag – 10:e mars
Malta Malta: Internval – Michela Paces bidrag presenteras
18:00 CET (se “Maltas Eurovision-bidrag 2019)
Armenien Armenien: Internval – Srbuks “Walking Out” presenteras
18:45 CET (se “Armeniens Eurovision-bidrag 2019)
Israel Israel: Internval – Kobi Marimis “Home” presenteras
20:00 CET (se “Israels Eurovision-bidrag 2019)

Schlagerpinglan: För mer information om ländernas respektive uttagningar, klicka på ländernas flaggor ovan. Resten av ländernas 2019-planer samt länkar till deras samlings-sidor hittar ni här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2019: Vad händer vecka 10?”

 1. Micke

  De jag ser fram emot mest och har störst förhoppningar på är Grekland och Polens bidrag. De jag har minst förhoppningar på är Sveriges och Irlands bidrag.

 2. Marcus

  Alltså… det här är inte kul att säga men jag ser tamigfanken inte fram emot något den här veckan. Det som kommer närmast att engagera mig är nog Nederländerna.

  Sverige har jag gett upp hoppet om. Med mindre än att Anna vinner så kommer vi skicka en av våra sämre vinnare. Det känns speciellt tråkigt eftersom vi har haft uteslutande riktigt bra låtar sen 2006. Vissa förtjänade att vinna (Hero, Undo, If I Were Sorry), vissa kom ungefär där de borde hamnat (You, Dance You Off, Popular) – men de har varit BRA allihopa. Vinner Hold You så är det vår fjärde sämsta låt (den slår Worrying Kind, Las Vegas och Just Nu). Vinner John Lundvik är det några platser högre upp. Jon Henrik skulle hamna nånstans där Fermoo skulle hamna, och Bishara hade varit en middle of the road. Den enda som skulle komma in på topp 20 (eventuellt topp 15) är Anna.

  San Marino är San Marino…
  Schweiz har inte skickat nått riktigt vettigt sen 1996 (och innan det 1982) så de hyser jag inga större förhoppningar om heller. Österrike och Irland tar inte riktigt tävlingen seriöst känns det som. Vitryssland har ingen låt i finalfältet som jag vill lyssna på frivilligt igen. Greklands sångerskas röst retar mig enormt, så det ska mycket till för att låten ska rädda upp det (men jag håller det inte för uteslutet). Samma invändning har jag mot Israel, som annars brukar vara ett sånt land jag alltid ser fram emot.

  Polen, Armenien, Azerbajdzjan och Ryssland däremot – som vi ännu inte vet när de ska presentas – ser jag fram emot. Så typiskt!

 3. Micke

  Jisses Marcus. Det är ju grekiskans röst som gör mig mest spänd på veckan 🙂 Kul att du ser fram mot Polen iaf 🙂

 4. Marcus

  Micke, förstå mig rätt. Jag älskar udda, unika röster. Gärna mörka kvinnliga röster.

  Men hennes är konstlad, framtvingad, inlärd. Det är inte så hon sjunger, det är så hon väljer att sjunga – och DET retar mig. Oärligheten. Hade det hela känns mindre förställt så hade jag allt sett fram emot Grekland också 🙂

 5. Micke

  Ungefär som Christer Sjögren då 🙂

 6. Marcus

  Precis så ^^

 7. Micke

  @Marcus, normalt ser jag också alltid fram mot Nederländernas bidrag men jag är lindrigt sagt orolig i år. När jag såg hans namn hittade jag ett klipp och tänkte jag skulle lyssna. Det var inget positivt för det var falsett för hela slanten. Hoppas det bara var tillfälligt just där.

 8. Johanna

  @Micke jag har bara hört fantastiska klipp med Duncan från nederländerna så mina förhoppningar är skyhöga. Kommer helt säkert bli besviken. Förutom Nederländerna är jag nyfiken på Grekland och Ryssland mest. Och Irland- där har dte varit knäpptyst verkligen…..

 9. Johanna

  @Marcus Du och jag har verkligen olika syn på årets Mello som enligt mig varit den starkaste sedan Sanna Nielsen vann. Oavsett vad vi väljer kommer vi ha ett MYCKET bättre bidrag än de två senaste bedrövliga låtarna vi skickat. Robin B är det sämsta vi någonsin skickat och Benjamins låt var ju det mest förutsägbart tråkiga någonsin.

  I år kan vi skicka nästan vad som helst och förmodligen klara oss hyfsat. En låt skulle kunna vara med i slutstriden i ESC tror jag (än så länge innan alla låtar är släppta iaf) och det är John Lundvik. Hur som helst så kommer vi inte göra bort oss.

 10. Marcus

  Jag kan ju nyansera mitt inlägg och säga att Sverige har bara skickat två riktigt dåliga låtar: Las Vegas och The Worrying Kind. Alla andra tycker jag faktiskt är varierande nivåer av bra. Det mesta har varit riktigt, riktigt bra. Det mesta i år är bara… bra. Det är ingen låt i finalen som ens närmar sig att vara dålig bortsett från Jon Henrik, och den är överlag stark. Den saknar bara den där låten som sticker ut, som har det där lilla extra, som La Voix, Euphoria eller I Can’t Go On. Ingen som har nån hook som sätter sig, inget nummer man kommer ihåg.

  Så bra… men inte jättebra. Och ganska tråkigt.

 11. Marcus

  Förövrigt, spana in det här om ni vill få en uppfattning om hur killarna i Hatari är. Jag skrattar så jag gråter, och Heras spark i slutet fick mig dubbelvikt!

  https://www.youtube.com/watch?v=GTo52YgjJd0

 12. Adri

  Jag är helt tvärtom Marcus. Sverige kommer, oavsett vinnare (eller nej ok, Arvingarna är riktigt botten) skicka en av dina bättre 🙂

  Fermoo skulle vara bästa sen Loreen. Jon Henrik den bästa sen Måns. Lundvik den bästa sen Sanna.

  Är väl de tre det står mellan?

  Även Lisa Ajax och Anna Bergendahl skulle vara bästa sen Loreen.

  Vår final är så stark och jag har gillat alla våra låtar 2014-2018, men jag vill tycka mer än ”det här var lite bra”. Jag vill ju supporta Sverige fullt ut 🙂 och i år kommer jag med största sannolikhet supporta oss fullt ut.

  Är väl Bishara och Arvingarna som jag hade blivit riktigt jäkla besviken om de vann. Men troligtvis gör de inte ens det.

  Jag ser helt ärligt fram emot allting. Jag vet ju aldrig vad internvalen gjort tidigare. Inte lyssnat in mig på deras tidigare diskografi, så jag är en blank canvas bara 🙂

 13. Micke

  @Johanna, ok då hoppas jag att du har rätt angående Duncan från Nederländerna. Jag hade som sagt själv höga förväntningar när jag klickade på en av hans låtar Det jag fick höra var bara ett enda långt skrikande i falsett. Orkar inte kolla något nytt nu men då hoppas jag det är som du säger och att jag bara råkade hamna på ett dåligt klipp 🙂

  Men innan vi får det där till oss imorgon så ska vi ju få Cyperns och “Sverige i bortaställs” bidrag idag. Definitivt inga bidrag jag har några större förväntningar på. Den förstnämnda har vi ju fått ett litet klipp av och istället för att öka mina förhoppningar så sänktes de ytterligare. Det andra bidraget låter väl förmodligen likadant som varje år. Ibland undrar jag om de ens byter bidrag 🙂

  Cyperns och “Sverige i bortaställ” får mer än gärna ge mig en rejäl käftsmäll och överraska mig men jag ställer nog redan nu istället in mina förväntningar mer på morgondagens bidrag från Grekland. En kvinna med en spännande röst. Där har jag förhoppningar

 14. JOHANNA

  @mickr Azerbadjsan lär nog inte släppa sitt idag, de ska bara meddela när de släpper det idag….

 15. Micke

  Tack för info Johanna. Bra om man läser hela meningen kanske 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se