ESC2018 Schlagerpinglan: I dag är det den 1:a februari och vi är mitt uppe i årets ESC-säsong. För att det ska bli enklare att få en klar bild över ländernas presenterade ESC 2019-bidrag och -artister, pågående nationella uttagningar och planerade internval så har jag gjort en enkel sammanfattning av läget, se nedan:

För mer information om ländernas ESC 2019-planer, klicka på respektive lands flagga.

42 officiellt bekräftade länder till Eurovision Song Contest 2019:

Presenterade ESC 2019-bidrag:
1. Albanien Albanien Ktheju tokës“, Jonida Maliqi (Festivali i Këngës 57)
2. Spanien Spanien La venda“, Miki (OT – Gala Eurovisión)
3. Frankrike Frankrike Roi“, Bilal Hassani (Destination Eurovision 2019)
4. Tjeckien Tjeckien Friend Of A Friend“, Lake Malawi (Eurovision Song CZ)
Presenterade ESC 2019-artister:
5. Armenien Armenien Internvalda artisten Srbuk har presenterats
6. Cypern Cypern Internvalda artisten Tamta har presenterats
7. Belgien Belgien Internvalda artisten Eliot har presenterats (bidrag: 28/2)
8. San Marino San Marino Internvalda artisten Serhat har presenterats
9. Nederländerna Nederländerna Internvalda artisten Duncan Laurence har presenterats
10. Makedonien Makedonien Internvalda artisten Tamara Todevska har presenterats
11. Malta Malta X Factor Malta“-vinnaren Michela Pace väntar på låt
12. Österrike Österrike Internvalda artisten Paenda har presenterats
13. Finland Finland Internvalda DJ:n Darude väntar på “UMK 2019“-låt
Pågående nationella uttagningar:
14. Storbritannien Storbritannien Eurovision: You Decide 2019“-final den 8:e februari
15. Australien Australien Eurovision – Australia Decides“-final den 9:e februari
16. Italien Italien Sanremofestivalen 2019” – final den 9:e februari
17. Montenegro Montenegro Montevizija 2019“-final den 9:e februari
18. Israel Israel HaKokhav HaBa“-final den 12:e februari (utser artist)
19. Lettland Lettland Supernova 2019“-final den 16:e februari
20. Estland Estland Eesti Laul 2019“-final den 16:e februari
21. Kroatien Kroatien Dora 2019“-final den 16:e februari
22. Slovenien Slovenien EMA 2019“-final den 16:e februari
23. Rumänien Rumänien Selecţia Naţională 2019“-final den 17:e februari
24. Tyskland Tyskland Unser Lied für Israel“-final den 22:a februari
25. Danmark Danmark Dansk Melodi Grand Prix 2019“-final den 23:e februari
26. Ukraina Ukraina Vidbir 2019“-final den 23:e februari
27. Litauen Litauen Eurovizijos 2019“-final den 23:e februari
28. Ungern Ungern A Dal 2019“-final den 23:e februari
29. Vitryssland Vitryssland Nationell final” troligtvis den 1:a mars (senast den 8/3)
13. Finland Finland UMK 2019“-final den 2:a mars med internvalda Darude
30. Island Island Söngvakeppnin 2019“-final den 2:a mars
31. Norge Norge Melodi Grand Prix 2019“-final den 2:a mars
32. Portugal Portugal Festival da Cançao 2019“-final den 2:a mars
33. Georgien Georgien Georgian Idol“-final den 2:a mars
34. Serbien Serbien Beovizija 2019“-final den 3:e mars
35. Moldavien Moldavien O Melodie Pentru Europa 2019“-final den 3:e mars
36. Sverige Sverige Melodifestivalen 2019“-final den 9:e mars
Pågående internval:
37. Grekland Grekland Internval lär presenteras i början av februari
38. Polen Polen Internval lär presenteras den 8:e februari
39. Schweiz Schweiz Internval lär presenteras i mars
40. Azerbajdzjan Azerbajdzjan Internval
41. Irland Irland Internval
42. Ryssland Ryssland Internval

Schlagerpinglan: Se även samlingssidorna “Eurovision Song Contest 2019” – “ESC-2019-kalendern” – “Inför Eurovision 2019: Land för land” – “Melodifestivalen 2019” för mer information angående förberedelserna inför Eurovision Song Contest 2019.

Se även aktuellt veckoschema för ESC 2019 och Melodifestivalen 2019

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2019: Läget så här långt (1:a februari)”

 1. Micke

  Hmmm! En fråga. Jag tänkte ju lyssna på ett bidrag från MF 2019 som jag skrev om och berättade varför. Sa också till Marcus när han frågade mig om en sak om det att jag återkommer med svar för jag vill höra fullversion och ingenting annat. Kommer fullversionen nån gång eller? 🙂

 2. Adri

  Nej vet ni. Jag är ledsen, folk här på bloggen. Bland andra Marcus, Micke och jag tror även Johanna som snackat om detta.

  Folk har pratat om potentialen i “En livredd mann”, så jag har gett den extra lyssningar. Men I don’t get it. Hur kan man gå från den mästerliga “A monster like me”, till det där. Den är så fruktansvärt oklar. Det är som att melodin egentligen tillhör en annan låt än den Mörland sjunger på.

  Och jag får tyvärr stå fast vid att jag gillar det norska språket, jag är en av dem som tänkte på norska i typ en vecka efter att ha sett SKAM och sörjde nästan när svenskan tog över igen, men det passar inte i en låt som ska vara så tung och ångestladdad och fylld av dramatik. Norskan är för glad.

  Det är ju helt klart en vinnarkandidat märker man. Men för mig är det nog först på fjärde-femte plats som låten dyker upp im jag rangordnar det norska startfältet 🙂

 3. Adri

  Micke: Du har glömt hur MF funkar (for some reason, jag motsätter mig detta varje jäkla år men SVT står fast). Går bidraget vidare till final, så låses det bort fram tills slutet av Februari 🙂 Men går Anna till Andra Chansen, eller sämre, så släpps låten imorgon efter sändning (21.30 slutar MF 🙂 )

  Så svaret är… det är inte avgjort än när fullversionen släpps 🙂

  Hon är i nuläget tippad till final 🙂

 4. Adri

  Micke: Sen kan det också bero på hur snabbt du vill höra den 🙂 För även om hon går vidare till final så kan du se sändningen fram tills söndag kväll tror jag och då bara hoppa till Annas framträdande (som går ut sist 🙂 ). Men jag antog att du syftade på studioversion och i det fallet får vi som sagt se 🙂

 5. Micke

  Jag trodde den släpptes innan den gick upp på lördag. Silly me. Kanske måste lyssna på klippet i alla fall då. Skit det ville jag inte. Ville ha helheten.

  “A monster like me” är det bästa Norge ställt upp med någonsin. Dvs i norska uttagningen för senare i maj månad fick de inte alls till det på samma sätt. Den här “En livredd mann” är inte i samma klass och troligen helt chanslös men det är en jädra växare

 6. Micke

  Menade studioversionen 🙂

 7. Adri

  Micke: Då får du vänta tills imorgon kväll, eller efter sista deltävlingen. Som sagt, hon tippas gå till final och har av bransch-folk som hört alla redan spekulerats som en vinnarkandidat 🙂

  Men jag har också hört lite negativa synpunkter (som jag tyvärr får hålla med om baserat på det lilla jag sett) att framträdandet är alldeles för statiskt för en upptempolåt. Så vem vet? Är den första negativa skrällen framme redan imorgon? Jag hoppas inte det. Jag vill verkligen att Anna ska få en delvis revansch i alla fall, och låten är så mycket bättre än den hon hade 2010 🙂

 8. Micke

  Ok då ger jag klippet 3-5 chanser så får vi se 🙂

 9. Micke

  Året var 2008. Utrustad med en gitarr i handen klev en 16 årig tjej fram inför tre personer i en jury i programmet Idol. Dessa tre skulle två år senare, utan att veta om det, bli del i den kanske värsta massaker jag någonsin sett av en oskyldig tonårstjej med en artistdröm. Detta genom deras helt out of the world hyllningar av tjejen efter hennes audition. Plötsligt framställdes hon nästan som mänsklighetens hopp när det gäller musik.

  Detta följde sedan tjejen i två år med vad hon än gjorde. Ingen tycktes kunna hålla allt på jorden utan allt var universiellt fantastiskt. När hon sedan vann MF 2010 fortsatte hyllningarna utan substans enda till den dagen då hon inte gick till final och nu vände allt.

  Ur skyttegravarna grävde sig de avskum som tidigare hyllat henne utan någon urskiljning nu fram med kniv och högg henne urskiljningslöst i ryggen gång på gång. Musikdirektörer, journalister ja många som tidigare hyllat henne stod nu istället i frontlinjen och baktalade henne.

  Jag har aldrig kunnat glömma detta som ni märkt. Jag klarar inte av falska människor, i synnerhet inte när som i detta fallet en stackars oskyldig 18 årig tjej drabbas. Sen den dagen har jag haft en “ouppnåelig dröm” om revansch för den här tjejen. I första hand i MF där hon drabbades av skiten.

  Nu 2019 får jag då plötsligt höra att hon ska ställa upp igen. “Tuff tjej” var det första jag tänkte men sen började tanken om “Tänk om.” Nu var jag då där och skulle lyssna ett gäng gånger på klippet som släppt från hennes låt. Så vad kände jag efter det då?

  GIVE THEM HELL ANNA

  Det är väl ungefär så jag kände då jag insåg att den mäktiga rösten var kvar och att den dessutom var utrustad med något mycket bättre till låt än vi vanligen hör i MF. Hjärnan och hjärtat skrek ut direkt att den här kan inte missa att vinna MF om allt annat är som vanligt. Men sen fyllde hjärnan i. “Om musiken är som vanlig alltså. men röstningen är ju densamma” Vad tycker barn och tonåringar om den exempelvis?

  Hur som helst mycket lovande. Trots att tre av fyra finalklara länder till ESC i maj fått fram bedrövliga bidrag så är det fjärde Albanien mycket bra. Dessutom har jag fått höra och se tidernas bästa ESC-bidrag som snart går i elden på allvar. Till detta har Sverige ett bra bidrag på G. Wow. Men det dyker väl upp någon falsettnisse eller robotdansare som ska dölja artistens brister och tar hem allt ändå. Det är ju MF det handlar om 🙂

  @Marcus, jo jag förstår din jämförelse men jag ser än annan. Det låter väldigt mycket Amy Macdonald 🙂

 10. Adri

  Micke: Lika positiv as usual ser jag. Jag tror faktiskt tonåringar är en av de mindre röstningsbenägna. Tonåringar är ju beroende av att vara coola, och MF är ju typ det töntigaste programmet någonsin 🙂 + tonåringar är väl hellre ute på fest/klubb än i en soffa och kollar på MF?

  Not the point, men jag måste komma in igen och säga att “besvikelse i förväg” är en sån meningslös känsla! 🙂 Om det nu finns en bra låt, så bara fokusera på det istället för möjligheten att den kanske inte vinner.

 11. Micke

  Jag är ALLTID positiv Adri men vi pratar ju MF 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se